Billy Rankin a refuzat sa fie solistul Nazareth

de Ana-Maria Gavrila

Billy Rankin a refuzat sa fie solistul Nazareth


Fostului chitarist Nazareth si actualului realizator al TeamRock Radio i s-a oferit posibilitatea de a-l inlocui pe solistul Dan McCafferty, care s-a retras din trupa din cauza unor probleme de sanatate. Se pare insa ca in urma unei sesiuni de repetitii organizata de proba - despre care Rankin spune ca a decurs "al naibii de bine" - chitaristul a decis in cele din urma ca ar fi mai bine sa nu se implice.

Dan McCafferty s-a retras din Nazareth dupa ce medicii i-au spus ca boala de care sufera si care ii afecteaza plamanii nu-i va mai permite sa interpreteze live un intreg concert. Dan McCafferty s-a prabusit pe scena de doua ori in timp ce sustinea un concert alaturi de Nazareth, prima data in Canada, in iulie, si - din nou - luna trecuta, in timp ce se afla la un festival in Europa.

Billy Rankin auzise zvonurile care circulau in randul fanilor Nazareth: "Mi-am auzit mentionat numele si am ras cu pofta. Asta pana mi-a sunat telefonul"

"Pete mi-a spus 'Am vrea sa il inlocuiesti pe Dan'. 'Nimeni nu-l poate inlocui pe Dan', am raspuns 'De ce eu?'. 'Ei bine, tu poti sa canti si avem un trecut comun'. Asa ca a trebuit sa incerc."

"Am organziat o sesiune de repetitii si am interpretat piesele mai vechi - la final, am convenit cu totii ca totul a sunat al naibii de bine. Dar lipsea un singur lucru: Dan"

Rankin a fost membru Nazareth de doua ori de-a lungul timpului: prima data incepand cu 1980, apoi din 1990, inregistrand alaturi de Nazareth un total de 5 albume, pe langa cele 3 materiale solo.

"Nazareth fara Dan McCafferty? N-am nicio sansa de castig in fata fanilor, sau a sticlelor pe care ar trebui sa le evit. Le-am spus ca ma voi gandi, si am luat o decizie", povesteste Rankin. "L-am sunat pe unchiul Pete si i-am spus 'Multumesc, dar nu.' In ceea ce-l priveste pe Dan - fa-te bine, amice, si multumesc pentru cei 40 de ani de muzica."

Rankin a dedicat emisiunea sa Blues Magazine Show de la TeamRock Radio de weekendul trecut, fostului sau coleg, Dan McCafferty.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook