Concert aniversar Negura Bunget in Silver Church din Bucuresti

de Buvnitz

Concert aniversar Negura Bunget in Silver Church din Bucuresti


Negura Bunget implinete in acest an 15 ani de la infiintare.

Aniversarea va fi celebrata in cadrul turneului national “Transilvanian Legacy”, care va cuprinde concerte speciale in orasele Timioara, Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj si Sibiu.

Cu ocazia acestui turneu fanii vor avea parte de surprize muzicale de exceptie, printre care un setlist multimedia in premiera, ce va cuprinde pe langa piese vechi (unele cantate acum pentru prima oara live) si piese noi care vor figura pe viitoarea “Trilogie Transilvana”, toate pe un fundal video integral.

Concertul din Bucureti va avea loc pe data de 1 decembrie, in The Silver Church Club, incepand cu orele 19.00.

Alaturi de timisoreni pe scena vor urca trupele Carpatica, Kultika si Sincarnate.

Biletele vor putea fi achiziionate exclusiv in ziua concertului, de la intrarea in club, la preurile de 25 lei (promo – primele 50 de bilete) si 30 lei (dupa epuizarea primelor 50 de bilete).

Concertul aniversar NEGURA BUNGET este produs de Axa Valaha Productions i Negura Music.

www.facebook.com/event.php?eid=137560073015189

Negura Bunget si-a inceput activitatea in 1995 din initiativa lui Huppogramos si Negru sub denumirea de Wiccan Rede, urmand ca din 1996 sa isi gaseasca identitatea sub denumirea de Negura Bunget.

Negura Bunget a cautat inca de la inceputuri cele mai potrivite forme de exprimare, experimentand diverse stiluri muzicale, unele destul de neconventionale pentru Romania perioadei post-decembriste. Dupa albumul de debut intitulat “From Transilvanian Forest” a urmat colaborarea cu casa de discuri timisoreana Bestial Records, care a lansat albumul “Zirnindu-sa”, urmat in 1998 de EP-ul “Sala Molksa” si de seminalul “Maiastru sfetnic” in 1999.

Succesul acestor materiale a condus la semnarea unui contract pentru trei albume cu casa de discuri italiana Aural Music si la aparitia primului videoclip al formatiei, “Vazduh”. Puterea creatoare a trupei si maturitatea din punct de vedere muzical s-au concretizat in 2003 prin aparitia albumului “‘N crugu bradului”.

Acesta a primit aprecieri pozitive atat in media romaneasca, cat si in cea internationala. Totul converge spre o muzica care penduleaza intre rockul agresiv, metal si folclorul romanesc, melodic. Instrumentele traditionale romanesti (tambalul, tulnicul sau naiul) devin incet, incet elemente de originalitate. Dupa o perioada in care Negura Bunget si-a consolidat imaginea prin numeroase concerte in afara tarii si mai ales in strainatate, muzica Negura Bunget, istoria si traditiile autohtone romanesti au ajuns in cele mai indepartate locuri.

In 2006 este lansat albumul “OM” de catre casa de discuri Aural Music intr-o editie speciala, continand un CD si un DVD. “OM” contureaza deja un univers muzical matur care s-a bucurat de reactii foarte bune din partea specialistilor din tara si strainatate. Cu acest album cautarile spirituale ale formatiei se adancesc prin imbinarea elementelor de folclor autohton cu elemente ezoterice si istorie locala. A urmat un turneu european cu peste 40 de concerte in toata Europa.

In 2007 Negura Bunget a semnat un contract cu casa de discuri germana Lupus Lounge/Prophecy Productions pentru reeditarea materialelor vechi dar si pentru primul DVD live al formatiei care a fost filmat in 2008 si lansat trei ani mai tarziu. Au urmat o serie de concerte in tara si strainatate.

In 2010 a fost lansat albumul “Virstele Pamintului”. Dupa cum sugereaza titlul “Virstele Pamintului” e un album despre varste, despre locuri ale pamantului si locuri ale spiritului, despre legaturi care transcend lumi. E un album despre imbratisarea destinului, despre alegerea si asumarea constienta a unui fel de viata. Reactia din partea criticilor a fost impresionanta, albumul fiind punctat cu calificative maxime. 2010 a fost si cel prolific an din istoria formatiei: 72 de concerte sustinute, 2 turnee europene ca headliner, mai mult de 50.000 km condusi, 66 de interviuri, peste 10.000 de CD-uri vandute.

In 2011 apare MCD-ul “Poarta de Dincolo”, ce marcheaza incheierea colaborarii cu casa de discuri italiana Aural Music. In acest se implinesc 15 ani de la infiinarea Negura Bunget, toate activitatile formatiei celebrind aceasta aniversare care propune totodata si cel mai ambitios proiect Negura Bunget: “Trilogia Transilvana” – un proiect audio/video unic, creat in jurul conceptului Transilvania.

Cu mai mult de 400 de concerte sustinute pana in prezent, Negura Bunget e gata sa dezvaluie puterea conceptului sau, promovandu-si viziunea muzicala si spirituala, dar si sufletul unui spatiu unic: Transilvania.

Discografie:

From Transilvanian Forest (demo) - self-released, 1995
Zirnindu-sa (CD) - Breath of Night Records, 1998
Sala molksa (MCD) - Bestial Records, 1998
Maiastru sfetnic (handmade digipak) - Bestial Records, 2000
‘N crugu bradului (handmade digibox) - Aural Music, 2003
Inarborat Kosmos (digi MCD) - Aural Music, 2005
OM CD/DVD (double digipak) - Aural Music, 2006
From Transilvanian Forest (digipak) - Prophecy Productions, 2008
Zirnindu-sa (double digipak) - Prophecy Productions, 2008
Sala Molksa (double digipak) - Prophecy Productions, 2008
Maiastru sfetnic (digipak) - Prophecy Productions, 2008
Maiestrit (digipak, artbook) - Prophecy Productions, 2010
Virstele pamintului (digipak, handmade woodbox) - Aural Music, 2010
Poarta de dincolo (digi MCD) - Aural Music, 2011
Focul Viu (live DVD) - Prophecy Productions, 2011

SINCARNATE este una dintre trupele romaneti care i-a catigat un loc pe deplin meritat in cadrul scenei autohtone de metal, cu o activitate de aproape cinci ani, timp in care au lansat doua materiale oficiale, MCD-ul de debut “On the Procrustean Bed” aparut la inceputul lui 2008, urmat de primul album full-length, “As I Go Under”, un material conceptual de peste 60 de minute, probabil cel mai lung album lansat vreodata de o trupa undeground romaneasca, lansat la sfarsitul anului trecut. Trupa a concertat intens in Romania, inclusiv alaturi de nume mari ale scenei internationale ca Tiamat, Moonspell, Lacrimoasa sau Sodom; de asemenea a avut mai multe aparitii live in Europa, in cluburi si la festivaluri metal din Germania, Slovenia,
Polonia, Bulgaria sau Republica Moldova.

www.myspace.com/sincarnateband

KULTIKA este o trupa de post-metal/sludge/doom din Timisoara influentata de artisti precum Isis, Neurosis, Solstafir si Wolves in the Throne Room.

Line-upul actual consta din Jack (voce/keyboards), Fulmineos (chitara), Dragos (bass), Andy (chitara) si Tammuz (tobe/backing vocals). In prezent, trupa inregistreaza primul sau album de studio si va efectua o serie de show-uri live incepind cu luna decembrie.

Trupa a fost formata in formula de trio in anul 2008, avand in componena sa pe Fulmineos, Tammuz si Baltagul. Primele piese au avut influene retro-black si trash, insa mai tarziu stilul a evoluat spre o combinatie de old-school black metal si sludge, cu o atmosfera apasatoare aparte.

Dupa o serie de concerte live si festivaluri alaturi de trupe cum ar fi Zemial, Sear Bliss, Bucovina, Faceplant, Bio, NocturN sau Era Ticalosilor, trupa a lansat pe 7 octombrie 2009 primul sau material discografic , EP-ul "Kultika" la Dirigent Records.

Deoarece ideile au capatat intre timp o tenta mai experimentala in zona sludge si post-metal, sunt cooptati noi membri: al doilea chitarist, Andy, se alatura formatiei in 2010 iar din martie 2011 lineup-ul Kultika se completeaza cu Jack si Dragos. Albumul de debut va fi lansat in primavara anului 2012, urmat de un turneu de promovare.
www.myspace.com/kultika

CARPATICA este una dintre puinele trupe romanesti care inca mai incearca sa promoveze obiceiurile din trecut ale stramoilor nostri si sa plaseze mitologia in versurile lor.

Temele sunt inspirate din miturile dacice, obiceiurile lor, natura si legendele folclorului romanesc. Formata in anul 2009, trupa combina instrumente precum vioara, flautul si alte instrumente traditionale cu black metal-ul. Carpatica este o prezenta constanta in cadrul turneelor Negura Bunget si pregatesc lansarea primului album din cariera.

Inregistrat in studioul Negura Music in aceasta vara, materialul intitulat "La Capatul Vremii" va contine sapte piese si va avea o durata totala de circa 40 de minute.

Alaturi de cei cinci muzicieni care alcatuiesc componena Carpatica in acest moment, Matei (voce, tulnic, caval), Sobo (bass), Andrei (chitara, voce), Oksana (vioara) si Paul (tobe, percuie), mai multi invitati au participat la inregistrari: Dumitru Palagiuc, un talentat muzician din Timisoara, s-a ocupat de inregistrarea flautului, in timp ce Inia Dinia (Negura Bunget) a scris intro-ul albumului, iar Ageru Pamintului (Negura Bunget) a inregistrat alaturi de Matei partile de voce
ale piesei "Tainele Uitate".

www.myspace.com/carpaticaband | www.reverbnation.com/carpaticaband



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: