Biografie NevermoreNevermore

Genuri muzicale:
Groove metalPowerProgressiveThrash

Trupe similare:
Sepultura  Metallica  Nightwish  Slipknot  Slayer  Pink Floyd  Pantera

Nevermore este o trupa americana de progressive metal, ce a luat nastere in Seattle. Initial formatia se intitula Sanctuary. Si in ziua de azi, stilul muzical reprezinta o dezbatere pentru fani si critici. Trupa practica un gen ce contine elemente de thrash, power, progressive, neo-classic, precum si instrumente acustice.
Nevermore si-a inceput cariera la inceputul anilor 90, atunci cand trupa Sanctuary a fost fortata de catre casa de discuri sa-si schimbe numele, trecand de la heavy metal la grunge. Doi membri ai trupei - Warrel Dane si Jim Sheppard - nu au fost de acord cu aceasta schimbare, drept pentru care au initiat un nou proiect, intitulat Nevermore.
Pana la finele anului 1994, componenta trupei a devenit stabila. Tobarul Van Williams si chitaristul Jeff Loomis au devenit cei mai noi membri Nevermore. In 1995 a fost lansat albumul de debut, sub egida Century Media Records. Discul a fost primit cu caldura de catre criticii de specialitate, fapt pentru care Nevermore au sustinut un turneu alaturi de Blind Guardian si Death.
Pat O'Brien s-a alaturat trupei o data cu lansarea lui In Memory. Ulterior, acesta a decis sa paraseasca trupa, in favoarea celor de la Cannibal Corpse. Inlocuitorul acestuia a fost Tim Calvert. Au trebuit inca 3 ani pentru ca Nevermore sa lanseze un nou material. Dreamin Neon Black a devenit unul din cele mai bine cotate discuri metal ale anului 1999.
A urmat Dead Heart in a Dead World. Ulterior trupa a sustinut un turneu de promovare alaturi de Savatage. Al 5-lea album, Enemies of Reality a ramas in stadiul de productie pentru aproximativ un an. In final, a fost lansat in 2003. Discul a avut parte de foarte multe critici, iar in 2005 a fost re-lansat, cu o imbunatarile majora in ceea ce priveste productia. In 2006 Nevermore a sustinut concerte alaturi de Disturbed, Megadeth si In Flames.
Dupa This Godless Endeavor, Jim Sheppard a suferit o interventie chirurgicala, iar chitaristul Steve Smyth a fost diagnosticat cu o boala cronica la rinichi. Warrel Dane a fost diagnosticat cu diabet, asa ca trupa a trebuit sa anuleze cateva concerte ce urmau a fi sustinute in 2006.
In septembrie 2006, Nevermore au lansat primul DVD din cariera. Evenimentul a fost filmat cu 7 camere. La sfarsitul lui 2007, trupa va lansa un dublu DVD.

Stil: progressive metal/thrash metal

Componenta:
Warrel Dane - voce
Jeff Loomis - chitara
Jim Sheppard- bass
Van Williams - tobe

Discografie:
Nevermore (1995)
The Politics of Ecstasy (1996)
Dreaming Neon Black (1999)
Dead Heart in a Dead World (2000)
Enemyes of Reality (2003)
This Godless Endeavor (2005)
NEVERMORE
www.nevermore.tv
www.myspace.com/nevermorefans