Biografie NeXuSNeXuS

Genuri muzicale:
Power

Trupe similare:
Nightwish  Manowar  Helloween  Children Of Bodom  Kamelot  Sabaton  Morphix

Povestea a inceput in vara anului 2003 undeva in Vama Veche. Dan si Costin trageau de cateva beri luptandu-se aprig cu soarele si caldura aferenta cand au vazut un tip care batea "n aer la un set de tobe imaginare pe Pull Me Under-ul lui Dream Theater. Convinsi de tehnica infailibila a personajului respectiv, pe nume Adi Rugina, l-au abordat si au inceput sa discute despre posibilitatea infiintarii unei trupe.
Dupa ce s-au jucat putin cu niste cover-uri Metallica si Lake of Tears, l-au cooptat pe Sorin Tofan la bass cateva luni mai tarziu. In toamna aceluiasi an, l-au sunat si pe Andy in urma unui anunt pe net, acesta alaturandu-se trupei pe postul de clapar.
Numele initial al trupei era Pandora si dupa ce s-au jucat cu diverse formule printre care Acid Rain si Fantasia, s-au hotarat asupra numelui NeXuS dupa legendarul magazin de pantofi (de fapt era numele unui proiect mai vechi al lui Andy, dar cum nimeni nu crede asta, ramanem la varianta magazin de pantofi).
In 2004 au inregistrat primul demo "The Unbeliever (Prelude to Madness Demo)", material ce le-a adus peste 15 concerte in cateva luni prin toata tara, desi calitatea inregistrarilor nu a fost cea mai buna.
Dupa o pauza prelungita de aproape un an, anul 2005 a marcat plecarea lui Sorin din trupa si venirea pe post de basist a lui Catalin Florescu, cunoscut sub numele de Katala. Deasemenea in acel an a aparut si primul EP al trupei: Call From Grace.
Dupa cateva concerte si un nou EP in 2007 ("I"), NeXuS a hotarat sa lucreze la piesele noi si sa pregateasca primul album al trupei, care va vedea lumina zilei in anul 2008 (sau cel putin asa se doreste).


Stil: Melodic Power Metal

Componenta:
Costin Adam - voce
Dan Albu - chitara, voce
Andy Vasilescu - clape, voce
Catalin "Katala" Florescu - bass
Adi "Cynyc" Rugina - tobe

Discografie:
The Unbeliever (Prelude to Madness Demo) - 2004
Call From Grace (EP) - 2005
I (EP) - 2007
NEXUS
www.nexusromania.ro
www.myspace.com/nexusro