Din studio: Noul album Nightwish progreseaza conform planului

de Alin Pildner

Din studio: Noul album Nightwish progreseaza conform planuluiEmppu Vuorinen si Tuomas Holopainen, chitaristul, respectiv claparul trupei Nightwish, au revenit cu noi vesti din studioul de inregistrari, acolo unde pregatesc discul formatiei cu numarul opt.

"Inregistrarea albumului merge grozav. Putem anunta ca am terminat de inregistrat chitarile ritmice si chiar pe cea principala. Au mai ramas doar cateva solo-uri, care vor fi lucrate dupa inregistrarea vocilor. Urmeaza clapele si vocea!"

Tuomas, compozitorul principal al trupei, a declarat ca are o abordare cinematica atunci cand vine vorba despre noi compozitii, fiecare piesa imaginand-o drept un mic film, in acest fel realizand precis cum vrea sa sune noua creatie.

Noul album, al carui titlu nu a fost divulgat, va aparea pe piata in prima parte a lui 2015, sub egida Nuclear Blast, stabilind doua noi premiere: va fi primul disc inregistrat alaturi de solista Floor Jansen, care a inlocuit-o in 2012 pe Anette Olzon si cel de pe care va lipsi bateristul Jukka Nevalainen, care s-a retras acuzand probleme grave de sanatate, locul sau fiind ocupat de Kai Hahto.
Mai jos puteti urmari intregul concert Nightwish inregistrat in cadrul Wacken Open Air 2013. Enjoy!
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook