Nightwish: Sfaturi pentru un headbanging sanatos

de Alin Pildner

Nightwish: Sfaturi pentru un headbanging sanatosIntr-un interviu recent acordat unei fanpage de pe facebook, solista Nightwish , incantatoarea Floor Jansen, a vorbit despre headbanging, amintind despre problemele cu care se confrunta o serie de metalisti dupa ani si ani de activitate.

Floor Jansen a discutat despre problemele severe care pot aparea in randul fanilor acestui gen de muzica, un studiu medical publicat recent informand despre pericolele majore ale headbanging-ului. Floor a amintit, de asemenea, despre situatia chitaristului Iced Earth - Jon Schaffer, care a suferit probleme grave la gat, datorate aceleiasi activitati, atragand atentia asupra modului in care fiecare dintre noi ar trebui sa abordeze un eveniment rock. In aceeasi idee, informatii recente vorbesc despre cazul unui fan Motorhead, in varsta de 50 de ani, care, dupa o noapte de headbanging la un concert al trupei favorite, a acuzat dureri cumplite de cap, analizele medicale constatand sangerari craniene interne.
Dincolo de toate aceste vesti nu tocmai bune pentru metalisti, unul dintre doctorii care l-au tratat pe acest pacient sustine ca lucrurile nu-s chiar atat de grave pe cat par, riscul de a dezvolta asemenea afectiuni fiind, totusi, unul extrem de redus.

Insa cum niciodata nu poti fi prea sigur si cum fiecare ar face bine sa se ingrijeasca de propria sanatate, intre doua sesiuni de pogo si un stgedive, va invitam sa urmariti interviul cu Floor Jansen si sa tineti cont de sfaturile sale privind un headbanging fara dureri de... cap.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook