Poze, Filmari si Cronica de la Coke Live Peninsula 2009

de Morrison

Poze, Filmari  si Cronica de la Coke Live Peninsula 2009

Noua galerii foto de la Festivalul Coke Live Peninsula 2009 pot fi gasite pe METALHEAD accesand link-urile de mai jos. Revenim curand cu filmari si o cronica de concert. Enjoy !

Cronica zilei de sambata, in care au concertat Nine Inch Nails, Primal Scream, Iris, OCS si Kumm, poate fi citita accesand link-ul de mai jos:

Nine Inch Nails: Spuneti la revedere

Filmari de la Peninsula gasiti pe METALHEADTV aici: Ep. 98 - Filmari Peninsula Coke Live 2009


Si un mesaj din partea organizatorilor referitor la ultima zi de festival:

Ultima zi a CokeLive Peninsula a avut o atmosfera senzationala, cel mai mare festival din Ardeal inregistrand un numar record de vizitatori in aceasta zi - peste 19.000 de peninsulari au venit la petrecere! Cei mai muli au venit la concertul britanicilor de la The Prodigy, respectiv peste 15.000 de tineri au petrecut pe ritmurile lui Liam, animate de vocile lui Keith si Maxim.


In total, cea de a saptea editie a CokeLive Peninsula a atras 58.000 de vizitatori.

Trio-ul Liam-Keith-Maxim, intregit de un tobosar si un chirarist, a urcat pe scena si a facut un show de aproape doua ore, care a innebunit de-a dreptul fanii din fata Coca-Cola Main Stage. The Prodigy si-a inceput spectacolul la CokeLive Peninsula cu Worlds on Fire, si a continuat cu Breath si Omen.


Peninsularii au fost incantati de piesele noului album, Invaders Must Die, insa hiturile precum Poison, Firestarter, Voodoo People, Smack sau Out of Space au fost cele care au propulsat petrecerea in galeria celor mai mari si nebune evenimente ale festivalului.


Maxim a controlat miile de oameni din fata scenei la Smack, cand i-a pus pe toti sa se lase jos si sa sara in sus la refrenul “Smack”, acesta fiind unul din momentele de frenezie maxima ale concertului.

Pe Coca-Cola Main Stage nu au urcat insa doar The Prodigy, seria concertelor fiind deschisa de Vita de Vie, care a sarbatorit la CokeLive Peninsula 10 ani de la aparitia albumului care i-a propulsat in randul starurilor – Fenomental.


Peninsularii au aratat “superb” in lumina apusului, in fata Coca-Cola Main Stage – e declaratia celor de la Freestylers care au bagat in priza fanii!


Au urmat veteranii de la Tankcsapda care nu s-au dezis nici anul acesta si au facut obisnuita petrecere uriasa pe care peninsularii o apreciaza an de an. Numele rockerilor maghiari a fost scandat de mii de tineri care au dorit astfel sa multumeasca pentru faptul ca Tankcsapda a sarbatori 20 de ani de existenta si la Targu Mures.
La Coke Terrace, primii care au urcat pe scena au fost cei de la Svjata Vatra, cu un concert de folk potrivit orei 17.30, urmati de reprezentantii rock-ului alternativ romanesc, Timpuri Noi, care au demonstrat ca sunt inca la inaltime.


A urmat Pterfy Bori and Love Band, apoi ucrainienii de la Haydamaky care au asudat pe scena la fel de mult ca fanii care au dansat pe ritmurile lor nebune. De la ora unu noaptea fanii care au plecat de la concertul Prodigy au mers la britanicul Goldie, care a preluat cheful de petrecere al peninsularilor si l-a dus mai departe.
La Freedom Arena, germanii de la Blank and Jones au extaziat petrecerea incepand cu ora doua, incalzirea fiind asigurata de DJ Marika si Emil Lassaria.


Inainte de ora 4 dimineata Suie Paparude au urcat pe scena si peninsularii nu i-au lasat sa mai coboare. Dobrica si Michi, alaturi de noul MC, Alexe Marius Andrei, au fost nevoiti sa prezinte chiar doua materiale concepute in urma cu cateva zile, care nu au inca nume, pentru a potoli setea de petrecere a celor aproape 3.000 de fani aflati in cortul Freedom Arena.
Petrecerile au continuat pana luni dimineata, la rasaritul soarelui, pe terasele festivalului si la cortul MIRT.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean “Colonel Sabin Motora” Mures a dat luni publicitatii un comunicat prin care anunta ca “pe timpul desfasurarii festivalului nu au fost probleme care sa afecteze climatul de ordine si siguranta publica in perimetrul de desfasurare si in zonele imediat apropiate”.

Organizatorii Festivalului CokeLive Peninsula doresc sa multumeasca autoritatilor locale, fortelor de paza si ordine, precum si cadrelor medicale care s-au ingrijit de siguranta si sanatatea participantilor la eveniment.
„Nu in ultimul rand, dorim sa transmitem tuturor targumuresenilor care locuiesc in vecinatatea locatiei de deasfasurare a festivalului multumiri pentru faptul ca au avut intelegere in perioada 23-26 iulie fata de noi si au acceptat faptul ca in orasul lor natal are loc, timp de patru zile, festivalul de muzica si pentru tineret cu cea mai mare amploare din Romania”, a afirmat Bodor Laszlo, directorul Festivalului CokeLive Peninsula.

CokeLive Peninsula

• Pana la finalul zilei de duminica numarul participantilor a ajuns la 58.000
• Pana in seara zilei de 25 iulie in campingul din cadrul festivalului s-au montat 1500 de corturi
• Vizitatorii festivalului sunt in proportie 94% din Romania, iar 6% sunt din strainatate. Dintre peninsularii veniti din strainatate cei mai multi provin din Ungaria i Austria. De asemenea, anul acesta au sosit foarte multi din Austria. De asemenea, la festival au venit mai multi vizitatori din SUA, Bulgaria, Danemarca si Cehia
• Majoritatea vizitatorilor din tara provin din Ardeal, respectiv 60%, iar 40% au sosit din judetele din afara Ardealului
• Scenele Coca Cola Main Stage si Freedom Arena au fost cele mai vizitate locatii pe durata festivalului.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook