Trent Reznor ajutat de David Bowie sa scape de dependenta

de Ana-Maria Gavrila

Trent Reznor ajutat de David Bowie sa scape de dependenta


Frontman-ul Nine Inch Nails, care vreme de ani buni s-a luptat cu dependenta de droguri si de alcool, a declarat recent intr-un interviu acordat celor de la The Guardian ca unul din oamenii care l-au ajutat sa se elibereze de proprii demoni a fost nimeni altul decat... David Bowie.

"Era una din acele perioade dificile ale mele, mergeam in turneu cu Bowie [prin 1995], iar Bowie era cel care trecuse de cealalta parte, fiind atunci casatorit si foarte fericit. Eram la apogeul dependentei mele, iar rolul lui a fost acela al unui mentor, un frate mai mare, un prieten, dandu-mi sfaturi oarecum samanice..."
Reznor a vorbit si despre admiratia fata de refuzul lui Bowie de a se multumi cu succesul dobandit in trecut: "Canta totul de pe albumul sau 'Outside', spunandu-ne "O sa ne doborati pe scena pentru ca noi nu cantam nimic din ce vrea lumea sa auda. Nimeni nu vrea sa auda noul album. Tot ce vor sa auda este "The Jean Genie" si toate hit-urile mai vechi, insa eu nu mai pot face asta...'"
"Pe de o parte, mi s-a parut prostesc, insa apoi m-am gandit ca - pentru a construi ceva, un personaj sau un sound, care nu este demodat, invechit, sa il lasi apoi deoparte si sa incerci ceva nou ... e nevoie de mult curaj" ... "Voi avea vreodata curajul sa fac asta sau imi pasa prea mult de cariera, de asteptarile celorlalti si de dorinta de a ma integra cat mai bine...?"
Chiar si acum, la varsta de 66 de ani, Bowie continua sa evolueze, sa incerce lucruri noi, un exemplu fiind noul sau material "The Next Day", lansat in primavara acestui an.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook