Biografie Niste BaietiNiste Baieti

Genuri muzicale:
SkaPunk

Trupe similare:
Green Day  Paramore  Sex Pistols  Ska-nk  ROCKON  Prodigy  Bad Religion

Niste Baieti a luat fiinta intr-un club underground din Bucuresti in care cei 4 protagonisti consumau voie buna si dispozitie de cantat. In zilele de luni, ca peste tot, nimeni nu frecventa clubul “lor” asa ca au luat initiativa de a dezmorti atmosfera. Au inceput sa organizeze concerte “for fun”, fara repetitii sau pregatire fizica inainte. Din dragoste si respect pentru compozitorii si interpretii care ne-au adus bucurii in anii copilariei, proiectul Niste Baieti propune transpunerea pieselor nemuritoare, scrise inainte, in timpul si dupa epoca “de aur”, in ritmuri de punk rock, pentru a le pasa mai departe generatiilor tinere.

Proiectul a inceput sa devina serios cand “valurile de fani” au inceput sa urmareasca formatia peste tot si astfel a aparut primul material discografic independent Niste Baieti - “Adunate din popor si cantate din topor” in 2006. O data cu primul album a venit si primul turneu national.

Formatia a prestat cu aceeasi voie buna pana in 2011, an in care trupa este determinata sa “lanseze” in undergroundul romanesc al doilea material Niste Baieti. S-au inceput inregistrarile in luna martie, urmand ca albumul sa fie prezent pe suport audio in aceasta primavara, mai apoi preconizand un nou turneu mondial...pardon national, pe planul mioritic care a inspirat atatea minti talentate la atatea sonete minunate.

Formatia punk canta hiturile anilor "de aur" ai epocii comuniste si vrea sa readuca “in inima publicului si in lumina reflectoarelor” marii compozitori de altadata, pe piesele carora au copilarit si s-au format, reinterpretate “cu mult distors si final glorios”. Noul album, “Fara muzichie, viatza e pustiu!”, reda intr-o maniera proprie baietilor melodii din repertoriul unor artiti ca Gica Petrescu, Margareta Paslaru, Mihai Constantinescu, Semnal M, Compact etc.

Din respect pentru compozitorii si interpreii care le-au luminat revelioanele copilariei, Albert (voce), Barbu (bas), Gabi (chitara) i Icsu’ (tobe) realizeaza al doilea album punk in stil DIY (Do It Yourself), co-produs impreuna cu Janin Pasniciuc. “Fara muzichie, viatza e pustiu!” contine omagii punk aduse unor slagare ca “Deschideti poarta soarelui“ (promovata incepand de saptamana aceasta de Radio Guerrilla), “Sa te gandesti din cand in cand la mine“, “La fereastra ta“, “Vitezomanul Gica“, “Cele mai frumoase flori”. Printre surprizele de pe disc se numara aparitia unei celebre voci autohtone pe piesa “Sandy Belle”.

Discul este disponibil in editie limitata, de 200 de bucati, "pentru prieteni si colectionari”. Pentru aceasta lansare baietii au reeditat si inclus in CD-ul de colectie si primul lor album, “Adunate din popor si cantate din topor”, produs in 2006.

Succesul primului album a determinat plecarea formatiei intr-un furtunos turneu national, in primavara lui 2007: 14 concerte in tot atatea orase, 14 zile la rand, infruntand sonorizari pestrite si beri insuficient de reci. Foarte curand formatia avea sa ajunga la peste 100 de concerte in cluburile din tara i din Bucuresti si sa participe la festivaluri ca Stufstock, Motorrock Ploiesti Bucov, Zilele Bucuretiului la Viena etc.

http://www.myspace.com/nistebaieti