Concert Noblesse Oblige si Arc Gotic in Club Control

de Chaos Lore

Concert Noblesse Oblige si Arc Gotic in Club Control


Vineri, 26 noiembrie, ora 21.00 in CONTROL: concert Noblesse Oblige & Arc Gotic.

Pe 26 octombrie 2010 Noblesse Oblige revine in CONTROL, pregatindu-va un show incendiar ce face parte din turneul lor european de promovarea al celui de-al treilea album ‘Malady’, lansat in primavara acestui an.

Duo-ul localizat in prezent la Berlin s-a infiintat in Londra in 2004 ca un proiect al muzicianului si producatorului german Sebastian Lee Philipp si al frantuzoaicei Valerie Renay (acrtita/cantareata/compozitoare).

Albumul lor de debut Privilege Entails Responsibility (Londra, 2006) este deja considerat un clasic al scenei electro underground, iar primul lor single b***h and Daddy (Don’t touch me there) a cucerit cluburile indie europene imediat dupa aparitie.

Dupa mutarea la Berlin din 2006, Noblesse Oblige lanseaza In Exile (2008) votat ca Record of the Week de numeroase reviste de muzica nemtesti si frantuzesti si castiga Steppenwolf Music Prize in Rusia.

Succesul lor fulminant este demonstrat de cele peste 300 de concerte live sustinute in diferite locatii din Europa si America de Sud, de la galerii de arta si cluburi de noapte pana la scenele unor festivaluri si a altor locatii faimoase. Concerteaza in turnee alaturi de The Dresden Dolls, IAMX, Lydia Lunch si multi altii.

La 2 ani dupa lansarea In Exile, Noblesse Oblige revine pe piata cu un al treilea album: Malady, un concept ocult la baza caruia sta misticismul vizual al lui Kenneth Anger, povestirile lui Aleister Crowley si melancolia morbida a poeziei Christinei Rossetti.

Titlul albumului, inspirat partial de filmul Tropical Malady al lui Apichatpong Weerasethakul ( un set de povestiri contemporane cu fantome in jungla thailandeza), simbolizeaza chinurile mentale si tentatiile intunecate ale inimii,exprimate in povestirile delirante de pe album ce vorbesc despre zeitati voodoo, electrificarea sufletului si febra tropicala.

O sursa de inspiratie pentru acest album au fost si scrierile voodoo ale lui Rene Depestre (Haiti) , lucrarile de cercetare ale antropologistului E.E. Evans-Pritchard si chiar studiile sale de vrajitorie si magie facute pe triburile africane. Toate aceste informatii au fost tesute si inserate in piese de catre Valerie, care si-a petrecut anii adolescentei in insula Martinica (unul dintre cele mai importante nuclee ale practicii vodoo), ea punand in valoare si propriile amitiri despre miturile si legendele ce i-au fost povestite de localnici si de vecina ei preoteasa vodoo.

In ton cu vibe-ul tribal, albumul include cateva ingrediente exotice ca prezenta unor instrumente speciale: timbalele, kazoo si ukulele, combinand sonoritatea traditionala/indigena cu o teatralitate new wave. Pe cat de dark este tematica albumului, pe atat de melodic si poppy este soundul celui mai recent album Noblesse Oblige : MALADY.
http://www.myspace.com/noblesseoblige
http://www.noblesseoblige.co.uk/In deschiderea serii vor concerta ARC GOTIC, o trupa romaneasca pe care multi dintre voi nu i-a mai vazut live de ceva vreme si care anul acesta revine pe scena in Bucuresti, Cluj si Beograd.

Grupul a luat fiinta in toamna anului 1992, la Timisoara. Primul album a fost imprimat in 1993 , scos pe piata in luna ianuarie 1994 si se numeste 'Catehism'. Versurile au fost inspirate din poezia poetului roman George Bacovia. Pe atunci, grupul era format din: Florin Turta (voce si chitara), Ciprian Costache (chitara), Mihai Surdea (bass), Oliver Werth (keyboards) si Francis Bartalis.

Dupa cateva schimbari in componenta, Arc Gotic au inceput in 1996 lucrul la noul album "Decadent" inregistrat in iarna anului 1997 si editat in iunie 1998. Acesta a fost primul titlu al noului underground label din Timisoara, numit Htonian Records. Versurile sunt compuse in limba engleza si pentru cateva 'live performances' - limba frenceza.Versurile au fost compuse sub influenta curentului romantic si decadent , unele dintre ele inspirate din poezia poetului Panait Istrati.

http://www.youtube.com/watch?v=QIoEtFhrzpA
http://www.youtube.com/watch?v=cS4MK060hp0


"Pavilion Marilla" este self-released, avand o orientare stilistica similara cu precedentul, acesta a fost imprimat in 2007 , aparand in 2008, distributia fiind asigurata de Bestial records.


Discografie
Catehism (1994)
Decadent (1998)
Le Soiree: Live (1998)
Pavilion Marilla (2008)

In prezent pregatesc pentru anul acesta un material audio-video ce va cuprinde 3 piese inregistrate in sala de repetitii. Acestea vor fi produse de Daniel Dorobantu.

In prezent Arc Gotic inseamna:

Ciprian Costache (voce si chitara)
Florin Turta (percussion & harmonica)
Florin Ban (vioara)
Ciprian Ban (bass)

http://www.arcgotic.ro/
http://www.myspace.com/arcgotic

Intrarea costa 25 lei.

Clubul Control se afla pe Strada Academiei nr.19 (intrarea prin pasajul Victoriei).
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: