NOFX - Coaster

de Buvnitz

NOFX - Coaster

NOFX revin pe piata cu un album ce contine pe de o parte cea mai serioasa piesa din toata cariera, iar pe de alta parte una din cele mai amuzante compozitii din discografia americanilor. Practic avem un material de aproximativ 30 de minute compus in maniera tipic NOFX insa parca cu si mai mult amuzament, nu-mi dau seama de unde au atatea idei (poate de la droguri si alcool).

Sigur, avem cam aceleasi subiecte, droguri, politica sau religie insa sunt trei compozitii care ies in evidenta prin calitatea versurilor. Prima ar fi My Orphan Year, poate cea mai serioasa piesa scrisa de NOFX, unde Fat Mike abordeaza un subiect cat se poate de delicat, anume familia sau in acest caz chiar familia lui.


Trecem la una din cele mai amuzante piese marca NOFX, intitulata Creeping Out Sara, unde m-a pufnit rasul din primul minut. Versurile suna cam asa:

I was backstage at a festival in Germany
Talking to a cute fair skinned brunette
I asked her if she wanted to have a beer and if she liked our set
I noticed that her hair was longer in the back
I figure that''s cuz she''s Canadian
That''s why I was surprised when she told me she was fully lesbian

Creeping Out Sara se refera de fapt la duetul canadian Tegan and Sara, doua gemene lesbiene. Eddie, Paul and Bruce este inca una din piesele de referinta ale acestui disc, referindu-se la formatia Iron Maiden mai exact la plecarea lui Paul Di'Anno si efortul mascotei Eddie de a gasi un inlocuitor pentru acesta.

Aceeasi formula NOFX, acelasi Fat Mike care trecut de varsta de 40 de ani ramane loial modului de viata practicat si in concluzie, un album ce nu va dezamagi fanii trupei americane. In acelasi timp, unul din cele mai bune discuri din cariera NOFx mai ales daca raportam la vechime.

Gizas

Nota: 9/10

Tracklist:

We Called it America
The Quitter
First Call
My Orphan Year
Blasphemy
Creeping Out Sara
Eddie, Bruce and Paul
Best God in Show
Suits and Ladders
The Agony of Victory
I Am an Alcoholic
One Million Coasters
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: