Biografie NortherNorther

Genuri muzicale:
DeathMelodicPower

Trupe similare:
Sepultura  Nightwish  Manowar  Tarja Turunen  Epica  In Flames  Helloween

Trupa de death melodic Norther s-a infiintat in Finlanda, la Espoo, in anul 1996. Stilul muzical al trupei imbina elemente specifice mai multor genuri, de la heavy metal la black metal. La inceput, Norther au fost des asemanati cu colegii lor de la Children Of Bodom, formatie pe care intr-adevar o citeaza printre influentele lor muzicale.
Formatia s-a infiintat in 1996 initial sub numele de Requiem, la initiativa chitaristului Petri Lindroos si a bateristului Toni Hallio.
La sfarsitul anului 1997 isi schimba numele in Decayed. In 2000, li se alatura chitaristul Kristian Ranta. In noiembrie 2000 inregistreaza un prim demo, intitulat Warlord, schimbandu-si totodata numele in Norther.
Dreams of Endless War, albumul de debut Norther apare in iulie 2002 la Spinefarm Records, stabilind si componenta definitiva a formatiei, cu basistul Jukka Koskinen si claparul Tuomas Planman adaugandu-se celor trei membrii existenti pana in acel moment.
Mirror of Madness apare in 2003, urmat de Death Unlimited un an mai tarziu, in 2004, iar in 2006 Till Death Unites Us, cu un sound mai melodic decat precedentele, aducandu-le cele mai multe vanzari si succes finlandezilor.
Bateristul Toni Hallio paraseste Norther in 2005, Lindroos ramanand singurul membru fondator din actuala componenta a formatiei.
In 2007 apare EP-ul No Way Back, impreuna cu videoclipul piesei Frozen Angel.

Stil: melodic death metal, power metal

Componenta:
Petri Lindroos - voce growl si chitara
Kristian Ranta - voce clean si chitara
Heikki Saari - baterie
Jukka Koskinen - bass
Tuomas Planman - clape

Discografie:
Dreams of Endless War (2002)
Mirror of Madness (2003)
Death Unlimited (2004)
Till Death Unites Us (2006)
NORTHER
www.norther.net
www.myspace.com/norther