Biografie NovembreNovembre

Genuri muzicale:
DeathDoomGothic

Trupe similare:
Sepultura  Nightwish  Evanescence  Tarja Turunen  Epica  In Flames  HIM

Novembre a luat nastere in septembrie 1990, atunci cand Carmelo si fratele sau, Giuseppe au infiintat trupa numita Catacomb. Un an mai tarziu, in Noiembrie 1991 a fost scos primul demo, Unreal. In ciuda sunetului de o calitate indoielnica, a atras atentia persoanelor din scena death metalului care abia inflorea . EP-ul de 7'' The Return of The Ark ( lansat de Sacra Sindone Records) a urmat in 1993. La scurt timp dupa schimbarea numelui in NOVEMBRE, pentru ca precedentul nu mai definea constantul sunet progresiv, lucrurile s-au imbunatatit si in acelasi timp formatia a semnat cu Polyphemus Records. In toamna lui 1994 a fost inregistrat apreciatul album de debut, Wish I Could Dream It Again, in studiourile Unisound. Asta se intampla aproape simultan cu inregistrarile albumurilor de debut ale liderilor scenei din acea vreme, incadrand NOVEMBRE printre primele trupe care cantau asa ceva.
 
Dupa inca doi ani de munca, Novembre a lansat al doilea album, 'Arte Novecento', care evidentia inclinatia trupei catre o directie mai intunecata. In primavara anului 1997 Massimiliano Pagliuso (chitara) s-a alaturat trupei, iar spre sfarsitul lui 1998 trupa a semnat cu Century Media Records.
Dupa luni intregi de repetitii intense, cel de-al treilea album, 'Classica', a fost inregistrat pe propriile lor puteri la The Outer Studios din Roma, in vara lui 1999 si mixat in cunoscutele studiouri ale lui Andy LaRocgue, Los Angered Studios, in Gothenburg, Suedia. 'Classica' a fost promovat printr-un turneu European alaturi de Moonspell, Kreator si Witchery in Ianuarie 2000.
Succesorul 'Classica' a vazut lumina zilei in toamna lui 2001. Novembre a reintrat in Studiourile Outer Sound inregistrand 'Novembrine Waltz'. Pentru a pune cireasa pe tort discul a fost dus la Sound Suite Studios, aproape de Marseilles, unde a fost mixat alaturi de producatorul Terje Refsnes ( Tristania, Sins Of Thy Beloved, Morgul). Intre Noiembrie- Decembrie 2001, Novembre a promovat albumul cu turneul European alaturi de vechii prieteni de la Opeth si Katatonia, turneu care a marcat unul dintre momentele de glorie ale carierei.
'Wish I Could Dream It Again' a fost epuizat foarte repede si reprezinta acum o raritate ravnita. Multi dintre fanii noi care ratasera sansa de a-si procura albumul de debut au fost nerabdatori sa-l achizitioneze si dispusi sa plateasca mai mult pentru un exemplar la mana a doua. In fata acestei situatii trupa a decis sa reinregistreze cantecele de pe acel album, tot in studiourile Outer Sound in vara lui 2002, pentru a ajusta sunetul acestor piese formidabile, dar si pentru a oferi fanilor posibilitatea de a-si intregi colectia NOVEMBRE. Pentru a evidentia diferenta dintre versiunea veche si cea noua si pentru a evita viitoare confuzii, albumul s-a intitulat 'Dreams d'Azur'.

In acelasi timp relatia cu casa de productie se racea. Ambele parti au fost de acord cu rezilierea contractului, permitandu-i trupei sa-si caute ceva mai potrivit.
N-a trecut mult timp pana ce disponibilitatea trupei a ajuns la urechile legendarei case britanice, Peaceville Records. O eticheta care, prin trupele si albumele lansate, si-a pus amprenta asupra compunerii pieselor.
De la semnarea contractului in 2004, trupa s-a refugiat in garaj pentru a pregati al 5-lea album, 'Materia', inregistrat tot la Outer Sound Studios. Atribuirea albumului cel mai bun sunet de care avusese parte Novembre a avut loc la Finnyox Studios in Helsinki, unde am inregistrat chitara ritmica si am finalizat mixajul.
'Materia'  a aparut in Aprilie 2006, urmat de un turneu european cu Katatonia...

La finele lui 2007, Novembre va lansa un nou album, intitulat The Blue.

Stil: progressive metal/death metal/gothic metal

Componenta:
Carmelo Orlando - chitara/voce/samplere/keyboards
Giuseppe Orlando - chitara
Massimilliano Pagliuso - tobe/samplere

Discografie:
With I Could Dream It Again (1994)
Arte Novecento (1997)
Classica (1999)
Novembrine Waltz (2001)
Dreams d'Azur (2002)
Materia (2006)
Memoria Stoica (2006)
The Blue (2007)
NOVEMBRE
www.novembre.co.uk
www.myspace.com/novembre1