Biografie OasisOasis

Genuri muzicale:
AlternativeBritpop

Trupe similare:
Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Green Day  Coma  Muse

Au aparut in viata noastra in aprilie '94 parca sa ne consoleze dupa imediata moarte a lui Kurt Cobain. Zeul rock-ului inca ne iubeste, de 12 ani. Atatia  au trecut pana azi cand Oasis isi lanseaza primul best of. Acest album arata cum Oasis  a adus o  transformare permanenta in soundul ultimei decade si a influentat fiecare trupa care s-a nascut dupa ei.
Ascultand albumul vei face un fel de retrospectiva a tumultoasei lor cariere, care a inceput in Manchester . Vei cunoaste ce a facut din Oasis mandria muzicii englezesti din '94 pana azi. Intotdeuna au imupus respect, nu prin atitudinea lor de o usoara aroganta boema, nu pentru faptul ca au creat o moda in hair-styling, ci din cauza muzicii pe care o fac.
La ei nu a fost vorba de un puternic marketing, pentru ca n-au avut nevoie. Talentul vorbeste de la sine. A tasnit din cluburile din Manchester si a scos la lumina o generatie rock care a stat linistita pentru o vreme ca sa se trezeasca din underground si gin si sa arate lumii cum este defapt sentimentul ca traiesti pentru totdeuna. Si traiesti asa cum vrei tu, fara bariere.
Inca de la `Definitely Maybe` ('94) cu single-ul de debut `Supersonic` (ce dumezeiesc suna piesa asta si astazi!), trecand prin dementa creata de `Cigattes & Alcohol` Oasis a avut curajul sa dezvaluie trairile generatiei lor, exact asa cum au fost, fara make up. `Live Forever` a devenit astfel imnul anilor '90 iar `Slide Way` a reintregit succesul albumului, Oasis primind titulatura de Beatles-ii anilor '90.
Apoi a urmat `Whatever`, un single ce face legatura intre albumul de debut si cel de-al 2-lea `(What's the Story) Morning Glory?` ('95), chitarile brit-pop sunau fara intrerupere, generatia noului sound rock  abia se trezise si a adus pe langa piesa titlu a albumului alte piese colosale: `Champagne Supernova`, `Don't look Back In Anger` si o piesa care-i pur si simplu una dintre cele mai frumoase care s-au scris vreodata `Wonderwall`.
Au urmat  b-side-urile `Be Here Now` in 1997 si in 1998 `The Masterplan`, Oasis era intr-o perioda de experimentare a altor sounduri inovatoare. Ca dovada a acestui lucru piesa `The Masterplan` si `Acquiesce` abia acum la finele lui 2006, anul `Best of`-ului lor, sunt in play si super-hituri in media din toata lumea.
Credeti oare ca au stat vreo clipa? Nu, au oprit doar ceasurile.
2000 anul in care Oasis a realizat doua albume:`Standing On The Shoulder Of  Giants` care a dat smash-hitul `Go Let It Out` si `Familiar To Millions`
2002 albumul `Heathen Chemistry`
2005 albumul `Don't Believe The Truth`
2006 `Stop The Clocks` `The Very Best Of from Oasis`. Albumul este o sinteza a muzicii Oasis.
18 piese de referinta care au schimbat generatii de tineri si contiua sa o faca.
18 piese care traiesc pentru totdeuna in inimile noastre, ca si cum ar fi prietenul acela cel mai bun  care iti pazeste spatele, iti intareste sperantele, care te tine treaz toata noaptea ca mai apoi sa te consoleze dimineata dandu-ti senzatia ca vei trai vesnic

Stil: britpop/rock
Componenta:
Liam Gallagher - voce/chitara/tamburina
Noel Gallagher - chitra/voce
Collin Archer - chitara/clape
Andy Bell - bas/clape
Zak Starkey - tobe

Discografie:
Definetly Maybe
(What's the Story) Morning Glory?
Be Here Now
Standing on the Shoulder of Giants
Heathen Chemistry
Don't Believe the Truth

OASIS
www.oasisinet.com
www.myspace.com/oasis