Biografie ObituaryObituary

Genuri muzicale:
Death

Trupe similare:
Sepultura  In Flames  Children Of Bodom  ILLUMINATI  Death  My Dying Bride  Behemoth

Trupa Obituary poate fi pe buna dreptate considerata printre initiatorii genului death metal si cu siguranta printre formatiile care au cristalizat acest gen muzical.
Obituary au luat fiinta in 1985 in Tampa, Florida, sub numele de Xecutioner. Cu putin timp inainte de aparitia albumului de debut, "Slowly We Rot" (1989), trupa isi schimba numele in Obituary.
"Cause of Death', aparut in 1990, este considerat un clasic al genului death metal, iar vocalul John Tardy printre putinii solisti la acea vreme cu voce low growl, comparat de multe ori cu frontmanii trupelor Death si Possessed.  
In 1997, Obituary se despart, pentru a se reforma sase ani mai tarziu, in 2003. In acesti ani de absenta, Donald Tardy a cantat in trupa de turneu Andrew W.K. Allen West s-a dedicat celor doua proiecte ale sale, Lowbrow si Six Feet Under. Trevor Peres a infiintat Catastrophic in 2001, trupa a carei existenta a continuat si dupa reinfiintarea Obituary.
"Frozen in Time", aparut in 2005, este primul album dupa reunirea Obituary din 2003. Acesta este urmat de un DVD intitulat Frozen Alive, aparut in ianuarie 2007, primul DVD live al formatiei.
In 2007, Obituary semneaza un contract cu casa de discuri Candlelight Records, continuand sa lucreze la un viitor album, intitulat Xecutioner's Return. Data anuntata pentru lansarea acestuia este 28 august. In vara lui 2007, chitaristul Allen West a fost arestat pentru condus sub influenta alcoolului si va sta in inchisoare pana in februarie 2008, trupa continuand inregistrarile fara acesta, cu ajutorul lui Ralph Santolla, chitaristul Deicide.

Stil: death metal


Componenta:
John Tardy - voce
Ralph Santolla - chitara
Trevor Peres - chitara
Frank Watkins - bass
Donald Tardy - baterie

Discografie:
Slowly We Rot (1989)
Cause of Death (1990)
The End Complete (1992)
World Demise (1994)
Back from the Dead (1997)
Frozen in Time (2005)
Xecutioner's Return (2007)
OBITUARY
www.obituary.cc
www.myspace.com/obituary