Biografie Opera IXOpera IX

Genuri muzicale:
BlackDeathGothicSymphonic

Trupe similare:
Sepultura  Nightwish  Evanescence  Tarja Turunen  Epica  Negura Bunget  In Flames

Formatia Opera IX a luat nastere in anul 1988, in Italia, la initiativa chitaristului Ossian. Dupa mai multe schimbari de componenta, primul line-up stabil este format din Cadaveria (voce), Ossian la chitara, Vlad la bass si Flegias la tobe.
Stilul timpuriu al formatiei, constand dintr-un metal 'ocult' este inlocuit de o combinatie intre ami multe genuri, dintre care cele mai importante fiind gothic, death si black metal.
Cel de-al doilea demo, continand patru piese 'cult', aduc trupa in prim-planul scenei underground. Opera IX semneaza un contract si in 1993 apare un EP, The Triumph Of The Death.
Tot in 1993, Silent Bard, un muzician de formatie clasica, se alatura trupei. Adaugand clape sunetului specific, formatia inregistreaza albumul de debut, The Call of the Wood, care apare in 1995.
Dupa aparitia acestui album, Triskent devine noul clapar Opera IX. Sacro Culto, cel de-al doilea album de studio al italienilor, este lansat in 1998 la casa de discuri belgiana Shiver Records. Piesele sunt mai epice comparativ cu cele de pe primul album. Clapele pe Sacro Culto sunt realizate de Lunaris, care il inlocuieste pe fostul component, concediat din pricina unor divergente ideologice cu restul trupei.
In 2000, trupa italiana semneaza un contract cu casa de discuri Avantgarde Music. In acelasi an apare The Black Opera, Symphoniae Mysteriorum In Laude Tenebrarum. Dupa aceasta aparitie, Flegias si Cadaveria parasesc Opera IX pentru a-si infiinta propria lor trupa. Fara acesti doi membrii, trupa se intoarce spre soundul de inceput, regasind si temele mistice, esoterice, care au atras intial atentia asupra sa. Acestea se regasesc pe albumul Maleventum, care apare in 2002.
In septembrie 2002, Madras si Taranis parasesc Opera IX. Un an mai tarziu solistul M The Bard si bateristul Dalamar se alatura trupei, iar in 2004 apare albumul Anphisbena.
Opera IX au sustinut intotdeauna ca nu sunt o simpla formatie de metal, ci o conceptie si un stil de viata, celebrand atat zeii celti pagani cat si energia interioara existenta in spiritul fiecaruia.

Stil: black metal/gothic metal/folk metal


Componenta:
M The Bard - voce
Ossian - chitara
Vlad - bass
Lunaris - clape
Dalamar - tobe

Discografie:
Gothik (1990)
Demo '92 (1992)
The Triumph Of The Death (1993)
The Call of the Wood (1995)
Sacro Culto (1998)
The Black Opera - Simphoniae Misteriorum in Laude Tenebrarum (2000)
Maleventum (2002)
Anphisbena - (2004)
OPERA IX
www.operaix.it
www.myspace.com/officialoperaix