Opeth: "Majoritatea fanilor Metal se multumesc cu un simplu Happy Meal"

de Ana-Maria Gavrila

Opeth:


In noul numar al revistei MetalHammer exista un interviu interesant cu solistul Opeth, Mikael Akerfeldt, si Daniel Cavanagh de la Anathema despre scena muzicii Progressive, evolutia sound-ului unor trupe si - in consecinta - fanii "suparati" ai Metalului. Destul de revelatoare pentru aceia care au opinii puternice despre despre cum ar trebui sa sune o formatie sau alta.

„Fiecare trupa pe care o cunosc a evoluat, a mers mai departe”, declara Daniel, a carui trupa s-a metamorfozat de-a lungul anilor din inovatori ai Doom Metalului la maestrii unui Ambient Rock. „Fiecare compozitor de clasa - fie ca este vorba de Black Sabbath sau Pink Floyd - a evoluat. Poate nu AC/DC pentru ca sunt perfecti asa cum sunt ei! Trupe precum Porcupine Tree au continuat aceasta traditie. Este o dovada a inteligentei in ceea ce priveste muzica si creativitatea autentica.”

Akerfeldt este de parere ca „... in Metal, evolutia nu pare atat de importanta. Cred ca majoritatea fanilor se multumesc cu un simplu Happy Meal care le este servit. Nu vor sa stie nimic altceva despre ce primesc. Pentru o vreme, am crezut ca Metalul este ceva mai deschis schimbarii, dar m-am inselat. Poate situatia difera de la tara la tara.”

„Nu ma intelegeti gresit, iubesc Metalul, dar sunt in acelasi timp deschis la minte. Admir nespus acele trupe care inregistreaza acelasi tip de album ani la randul – ma intreb insa cum de nu se plictisesc! Noua si celor de la Anathema ni se pare imposibil sa stam pe loc ”, a incheiat Akerfeldt.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter


Zi-ne parerea ta:

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook