Biografie Overkill



Overkill

Genuri muzicale:
Thrash

Trupe similare:
Metallica  Sepultura  Slayer  Pantera  Megadeth  Bullet for My Valentine  Exodus


Overkill a luat nastere in 1980, in Brooklyn, din ramasitele formatiei The Lubricunts, formata de D.D. Verni si Rat Scates (pe numele lor Carlo Verni si Lee Kundrat). D.D. intentiona sa formeze o noua trupa asa ca a cautat un vocal, in final gasindu-l pe Bobby Ellsworth. Bobby era basist, insa in aceasta noua trupa el se va concentra numai pe partea de voce. Numele Overkill a fost ales datorita legendarului album al celor de la Motorhead.
In 1981 chitaristii Rich Conte si Bobby Gustafson s-au alturat trupei. La acea vreme Overkill aveau cateva piese proprii, incluzand "Grave Robbers", "Overkill", "Unleash The Beast", "Death Rider" sau "Rotten To The Core". In 1983 Rich a parasit trupa, iar Bobby Gustafson a ramas singurul chitarist din Overkill.
In 1984 Overkill au lansat primul demo intitulat "Power In Black", un material care a reprezentat un mare impact pentru scena underground, concurand cu trupe precum Exodus sau Testament.
Megaforce a semnat cu Overkill un contract pentru mai multe albume, astfel ca in 1995 a aparut Fell The Fire.
1987 a marcat aparitia albumului "Taking Over", lansat de Megaforce in cooperare cu Atlantic Records.
In 1988 apare "Under the Influence", produs de catre Alex Perialas.
In 1989 urmeaza "The Years of Decay", material produs de catre Terry Date (Pantera, White Zombie, Soundgarden).
Overkill au inregistrat in 1991 materialul "Horrorscope". Alaturi de riffurile puternice ale noilor chitaristi, precum si un nou stil compozitional, "Horrorscope" a adus o incredere majora in ceea ce priveste fanii.
In 1992, in timpul turneului Horrorscope, Sid Falck a parasit trupa. Recunoscand ca nu era un mare fan al muzicii thrash, Sid a spus ca initial vroia sa isi testeze limitele pentru a realiza cel mai complex stil muzical (din acea vreme), iar in timp a decis sa urmeze alte directii muzicale.
Sid a fost inlocuit de catre Tim Mallare, membru prezent si pe albumul din 1993, "I Hear Black".
Materialul self-produced intitulat "W.F.O." (Wide Fuckin' Open) a fost lansat in septembrie 1994, iar in 1995 Overkill a rupt contractul cu Atlantic Records.
La sfarsitul lui 1995, Cannavino si Gant au decis sa renunte la trupa.  Inlocuitorii acestora au fost Joe Comeau (Liege Lords) si Sebastian Marino (Anvil). Noul line-up a inregistrat "The Killing Kind" in 1996, alaturi de producatorul Chris Tsangarides (Judas Priest).
In vara lui 1997, Overkill au scos "!!!Fuck You!!!". Albumul a inclus Ep-ul "!!!Fuck You!!!" precum si EP-ul "Overkill". Tot in acelasi an, trupa a mai scos "From The Underground And Below".
"Necroshine" a fost lansat in februarie 1999, facand din Overkill prima trupa de thrash metal care a reusit uimitorul record de 10 albume de studio.
In martie 2003 Overkill scot pe piata "Killbox 13", produs de catre ei impreuna cu Colin Richardson.
In 2004 a urmat un nou album live, intitulat "Unholy". In 2005 trupa a lansat "ReliXIV" cel mai nou produs Overkill.
Pe americani ii puteti vedea la Maximum Rock Festival, ce se va desfasura intre 10-12 august, in Cluj. Alaturi de Overkill, ii mai puteti vedea pe Grave Digger, U.D.O, To/Die/For si multi altii.

Stil: thrash metal


Componenta:
Bobby "Blitz" Ellsworth - voce
D.D. Verni - bass
Dave Linsk - chitara
Derek Tailer - chitara
Ron Lipnicki - tobe



Discografie:

Power In Black     (1984)
Overkill EP (1984)    
Feel The Fire (1985)
Taking Over (1987)
!!!Fuck You!!!     (1987)
Under The Influence (1988)
The Years of Decay (1989)
Horrorscope (1991)
I Hear Black (1993)
W.F.O. (1994)
Wrecking Your Neck (1995)
The Killing Kind (1996)
!!!Fuck You!!! and Then Some (1996)
>From The Underground And Below (1998)
Necroshine (1999)
Coverkill (1999)
Bloodletting (2000)
Wrecking Everything (2002)
Then And Now (2002)
Hello From the Gutter: The Best of Overkill (2002)
Killbox 13 (2003)
Unholy (2004)
Extended Versions (Live) (2004)
ReliXIV (2005)

OVERKILL
www.wreckingcrew.com/crew
www.myspace.com/overkill


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook