Biografie Ozzy OsbourneOzzy Osbourne

Genuri muzicale:
Heavy

Trupe similare:
Metallica  AC/DC  Iron Maiden  Truda  Guns N Roses  Pantera  Scorpions

Ozzy Osbourne (John Michael Osbourne) este vocalul trupei Black Sabbath. Dupa destramarea trupei, acesta si-a format o cariera solo de succes. Artistul se poate lauda cu peste 50 de milioane albume vadute, precum si o serie de discuri premiate cu discul de platina.
Osbourne s-a nascut pe 3 decembrie 1948. Artistul nu a fost un mare fan al invatamantului in scoala, asa ca si-a gasit refugiul in muzica. In timpul liceului, l-a cunoscut pe Tommi Iommi. La acea vreme, rock-ul psihedelic era in voga. Pentru a se distanta de restul trupelor, Iommi si partenerii lui au decis sa cante un heavy blues cu influente psihedelice. Numele trupei provine de la filmul Black Sabbath, regizat de catre Mario Bava.
In 1979, Ozzy a fost concediat din trupa, datorita consumului de droguri. A fost inlocuit de catre Ronnie James Dio. Divortul de prima sotie Thelma, precum si problemele sociale, l-au impins pe artist intr-o depresie. Persoana care l-a readus la viata este Sharon Arden, fiica lui Don Arden, managerul Black Sabbath.
In 1979, artistul a format The Ozzy Osbourne Band. Primul line-up era compus din Lee Kerslake (Uriah Heep), Bob Daisley (Rainbow) si Randy Rhoads (ex-Quiet Riot). Primul album a fost intitulat Blizzard of Ozz. Un al doilea album, Diary of a Madman, este considerat drept o piatra de temelie in muzica rock. In 1982, Randy Rhoads a decedat in urma unui accident aviatic. Ulterior, trupa a lansat un album tribut pentru Rhoads. Concertele din 1981 au fost integrate intr-un album live intitulat Speak of the Devil. In 1986 cantaretul a fost trimis in instanta datorita piesei Suicide Solution. In urma acestei compozitii, doi tineri s-au sinucis. Ulterior, Ozzy a declarat ca piesa reprezenta un tribut adus lui Bon Scott (AC/DC). In 1988 Zakk Wylde s-a alaturat trupei. Cu un nou chitarist, The Ozzy Osbourne Band a inregistrat No Rest for the Wicked.
Pentru Osbourne, anii 90 au reprezentat un adevarat succes comercial. Cea mai mare realizare financiara ramane festivalul Ozzfest (1990). Aceasta manifestare a fost o idee pusa in practica de catre Sharon (sotia cantaretului). In 1997, Black Sabbath au revenit pe scena internationala, de aceasta data cu Ozzy pe post de vocal.
Pe 4 mai 2007, Osbourne a fost unul din artistii premiati de catre VH1 Rock Honors. Cel mai nou album Ozzy Osbourne, Black Rain, a fost lansat pe 22 mai, 2007.
Artistul a fost casatorit de 2 ori si este tatal a 6 copii. Prima lui sotie a fost Thelma Riley. Ulterior, cantaretul a cerut-o in casatorie pe Sharon Osbourne. Cei doi au dat nastere la 3 copii: Aimee, Kelly si Jack Osbourne. Ozzy si-a consolidat pozitia de rockstar, prin show-ul The Osbournes. Serialul a avut premiera pe 5 martie 2002, iar ultimul episod a fost difuzat pe data de 21 martie 2005.

Stil: heavy metal/hard rock

Discografie:
Black Sabbath:
Black Sabbath
Paranoid
Master of Reality
Black Sabbath, vol.4
Sabbath Bloody Sabbath
Sabotage
Technical Ecstasy
Never Say Die!
Reunion
Past Lives
Solo:
Blizzard of Ozz
Diary of a Madman
Bark at the Moon
The Ultimate Sin
No Rest for the Wicked
No More TearS
Ozzmosis
Down to Earth
Black Rain

OZZY OSBOURNE
www.ozzy.com
www.myspace.com/ozzyosbourne