Biografie Pain of SalvationPain of Salvation

Genuri muzicale:
Progressive

Trupe similare:
Pink Floyd  Epica  Muse  30 Seconds to Mars  Roger Waters  Death  Kamelot

Pain of Salvation este o trupa de progressive metal, formata in Suedia. Trademark-ul formatiei este Daniel Gildenglow. Acesta este compozitor, chitarist si vocal. Sunetul este caracterizat de compozitii accentuate, tonalitati vocale, schimbari de tempo, precum si multe pasaje experimentale. Inca un trademark este faptul ca fiecare disc lansat de catre trupa, este un album concept.
In 1984 Daniel Gildenlow a format trupa Reality. In 1987 trupa s-a calificat in concursul RockSM. Erau cea mai tanara formatie din competitie. Daniel Gildenlow a primit premiul pentru cel mai bun vocal. Dupa cateva schimbari de componenta, Daniel a schimbat numele trupei, in Pain of Salvation. In urmatorii 3 ani, trupa a castigat diferite concursuri nationale. In 1994, Kristoffer Gildenlow l-a inlocuit pe Gustaf Hielm. Rezultatul a fost o componenta mai stabil, ce consta in Gildenslows, Daniel Madgic si Johan Lagell. Trupa a intrat intr-un studio local pentru a inregistra demo-ul Hereafter. Ulteriror, Frederik Hermansson a devenit al 5-lea membru Pain of Salvation.
In august 1997, a fost lansat Entropia, primul disc al suedezilor. Materialul a fost foarte bine primit, in special in Asia. Pregatirile pentru un al doilea album au fost intrerupte de catre plecarea lui Daniel Magdic. DUpa o perioada auditii, Johan Hallgren a devenit noul membru. Rezultatul, One Hour by the Concerte Lake a fost lansat in Asia, unde din nou, a primit reactii foarte bune. A fost imediat catalogat drept o capodopera.
Dupa o pauza de 2 ani, Pain of Salvation au inregistrat al 3-lea album, The Perfect Element. Discul a fost lansat in octombrie 2000. La sfarsitul lui 2001, a urmat Remedy Lane. Este remarcabil faptul ca intregul disc a fost compus in doar 2 luni. Lansat in ianuarie 2002, acesta a generat o serie de laude din parte comunitatii metal. In septembrie 2004, a fost lansat probabil cel mai indraznet proiect semnat Pain of Salvation. BE este un album experimentat, cu o natura filozofica. Raspunsul din partea fanilor a fost coplesitor.
Pe 21 februarie 2006, Kristoffer Gildenlow a fost rugat sa paraseasca formatia. Noul album, Scarsick a fost lansat in 2007. Pe 2 martie, Pain of Salvation a inregistrat un concert pentru un viitor DVD.

Stil: progressive metal

Componenta:
Daniel Gildenlow - voce/chitara
Johan Hallgren - chitara/voce
Fredrik Hermansson - clape
Simon Andersson - bas/voce

Discografie:
Entropia
One Hour by the COncrete Lake
The Perfect Element, part I
Remedy Lane
BE
Scarsick

PAIN OF SALVATION
www.painofsalvation.com
www.myspace.com/painofsalvationmusic