Biografie Paradise LostParadise Lost

Genuri muzicale:
DoomDeathGothic

Trupe similare:
Sepultura  Nightwish  Evanescence  Tarja Turunen  Epica  In Flames  HIM

Paradise Lost este o trupa ce a luat nastere in 1987, in Anglia. Alaturi de Anathema si My Dying Bride, ei sunt recunoscuti drept una din primele trupe de death/doom metal. Formatia a avut un succes enorm in Europa, in special in Grecia si Germania. In decursul carierei, Paradise Lost s-a confruntat cu diverse reactii negative din partea fanilor, datorita unor schimbari in stilul muzical.
De exemplu, pe primele 3 albume exista o linie muzicala ce respecta stilul death/doom. Dupa lansarea lui Icon (1993), Nick Holmes (voce) a trecut catre un stil mainstream, asemanator cu James Hetfield (Metallica). Pe albumul One Second (1997), trupa a experimentat cu diverse influente Depeche Mode. In ciuda criticilor, acest nou stil a adus un numar important de fani.
Componenta trupei a ramas stabila. Paradise Lost este formata din Nick Holmes, Greg Mackintosh, Aaron Aedy, Steve Edmonson si Jeff Singer. Paradise Lost a lansat al 11-lea album in 2007. A urmat un turneu european alaturi de Type O Negative. La sfarsitul lui 2007, trupa va lansa un documentar intitulat Over The Madness.

Stil: death/doom/gothic/synth rock

Componenta:
Nick Holmes - voce
Greg Mackintosh - chitara
Aaron Aedy - chitara
Steve Edmonson - bas
Jeff Singer - tobe

Discografie:

Lost Paradise
Gothic
Shades of God
Icon
Draconian Times
One Second
Host
Believe in Nothing
Symbol of Life
Paradise Lost
In Requiem
PARADISE LOST
www.paradiselost.co.uk
www.myspace.com/paradiselostuk