Tibi Galea, primul chitarist roman care inregistreaza o piesa avand ca invitat un vestit chitarist american

de Biluta Fueras

Tibi Galea, primul chitarist roman care inregistreaza o piesa avand ca invitat  un vestit chitarist american


Tibi Galea membru fondator al trupei Paradox, compozitor, chitarist si interpret vocal este primul chitarist roman care a compus o piesa instrumentala si pe care a inregistrat-o impreuna cu unul dintre cei mai mari chitaristi ai scenei internationale – Michael Angelo Batio.

Michael Angelo Batio chitarist de origine americana este considerat a fi unul dintre cei mai rapizi chitaristi din lume, cunoscut printre altele pentru inventarea chitarei duble (the double guittar).

Melodia instrumentala compusa de Tibi Galea si intitulata “Strings of Fire” a aparut la propunerea lui Corrado Sgandurra, absolvent al Guitar Institute of Tehnology din Los Angeles, California, un om dedicat muzicii, profesor de chitara, artist cu numeroase inregistrari si premii la activ, organizator al evenimentului „Ziua Chitarelor”.
“Piesa <> s-a nascut ca o idee in urma cu 3 luni la sugestia lui Corrado El mi-a propus sa compun o piesa instrumentala la care sa il am invitat pe Michael Angelo Batio. Zis i facut! Am compus cateva fragmente ale piesei pe care Corrado i le-a trimis lui MAB. Spre bucuria mea, lui Michael i-a placut idea i a acceptat sa inregistreze alaturi de mine. In saptamanile ce au urmat am reuit sa compun tot materialul piesei, adica: partea de chitara ritm, chitara lead, inclusiv partea de tobe pentru backingtrack. Apoi am facut editarea i mixajul cu ajutorul lui Fernando Draganici. Piesa a fost gata cu doua saptamani inainte de sosirea lui Michael Angelo Batio la Bucureti (26 aprilie, la Warm-Up Party pentru Ziua Chitarelor 4)”, ne-a povestit Tibi Galea..
Inregistrarea alaturi de Michael Angelo Batio a avut loc in Bucuresti, in studioul No Stress Media si a durat de 1 zi.
“Mike Batio este un adevarat profesionist. Faptul ca un artist de mare valoare si recunoastere internationala a acceptat sa inregistreze alaturi de mine melodia pe care am compus-o, reprezinta o mare onoare si performanta notabila in cariera mea de muzician. Este foarte uor sa lucrezi cu el. A venit cu elemente noi in portiunea dedicata lui. Mi-a placut ca a intrat surprinzator de uor in alta gama, fata de ce cantasem eu pana acolo, dar totul s-a potrivit perfect in contextul piesei i in ritmul melodiei. Este jovial, fara fite, mereu intr-o nota pozitiva i dornic sa invete in permanent ceva nou. De exemplu, i-au placut foarte mult formulele de gama pe care le-am folosit eu in melodie prin tehnica 8 fingers tapping and string skipping arpegios i a vrut sa le invete. Totodata, mi-a oferit cateva sfaturi utile si m-a incurajat sa merg mai departe, pe drumul ales”, declara Tibi Galea.
Melodia este mai mult o demonstratie de tehnica si virtuozitate a celor doi chitaristi, combinata cu un ritm care surprinde placut, publicul iubitor al genului muzical.
Mai multe despre Tibi Galea: www.tiberiugalea.ro
Melodia si cateva filmari Behind the Scene se pot urmari pe canalul Youtube:Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook