Biografie ParamoreParamore

Genuri muzicale:
AlternativeEmoPunk

Trupe similare:
Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Green Day  Coma  Muse

Paramore este o formatie de muzica rock din Statele Unite ale Americii, fondata in anul 2004. Albumul de debut al grupului, All We Know Is Falling, a inceput sa fie comercializat in iunie, 2005 si a avut un impact nesemnificativ asupra industriei muzicale. Cel de-al doilea disc, Riot!, a fost lansat in iunie, 2007 a fost comercializat in peste 2 milioane de exemplare pe plan international.

In anul 2003, cand viitoarea cantareata a grupului, Hayley Nichole Williams, avea 14 ani aceasta i-a intalnit in timp ce urma cursurile unei scoli private pe fratii Josh si Zac Farro, alaturi de care ulterior avea sa creeze formatia actuala. In timpul adolescentei, Williams a cantat alaturi de basistul Jeremy Davis intr-o formatie de muzica funk numita the Factory. In paralel, Williams a urmat lectii de canto alaturi de Brett Manning, iar fratii Farro cantau intr-un grup. Prima componenta a trupei era alcatuita din fratii Farro si Jeremy Davis. Acestia erau impotriva pozitiei de cantareata principala pe care a preluat-o Haylvey Williams, dar datorita prieteniei care ii lega, cei patru au inceput sa scrie versurile pentru viitoarele piese...

Formatia a adoptat numele Paramore inca din perioada in care cantau in garajele caselor. Cuvantul deriva de la sintagma „paramour” (care are in limba engleza sensul de „admirator secret”). In 2004, componenta oficiala a grupului era: Josh Farro (chitara/vocea secundara), Zac Farro (baterie), Jeremy Davis (chitara bas), Hayley Williams (vocea principala) si Jason Bynum (chitara ritmica).

In urmatoarea perioada, in incercarea de a se face cunoscuta pe piata muzicala, formatia Paramore a sustinut concerte in cadrul unor festivaluri de muzica precum Purple Door sau Turneul Warped. John Janick, co-fondatorul casei de inregistrari Fueled by Ramen, a asistat la un concert sustinut de catre Paramore in cadrul turneului Taste of Chaos in Orlando, Florida. In luna aprilie a anului 2005, formatia a semnat un contract cu aceasta companie.

In 2008, Paramore s-au lansat cu melodia "Misery business" pentru care au luat premiul Grammy.

In anul 2009 lanseaza albumul Brand New Eyes.

Tara: USA
Stiluri: Emo,power pop, pop punk
Canta din: 2004 - present

Componenta:
Hayley Williams
Josh Farro
Taylor York
Jeremy Davis
Zac Farro

Discografie:
All We Know Is Falling - 2005
Riot! - 2007
Everything Recovered - 2009
Brand New Eyes - 2009

PARAMORE
www.paramore.net
www.myspace.com/paramore