Pasarea Rock porneste Calusandra

de Alin Pildner

Pasarea Rock porneste Calusandra


E Calusul sau Ciuleandra? Sunt amandoua la un... rock: e Calusandra, cel mai recent cantec al trupei Pasarea Rock, care ii va bucura pe fanii unei muzici mai viguroase, nu lipsite de rafinament.

Mircea Baniciu, Josef Kappl si Ovidiu Lipan, alaturi de colegii lor (Cristi Gram, Teo Boar si Vlady Cnejevici) si-au constientizat menirea de calusari ai secolului XXI si lanseaza, prin Calusandra, un mesaj vibrant la salvarea planetei de la un amenintator dezastru ecologic. Filonul culturii arhaice si sentimentul naturii, prezente in continuare in muzica si textele trupei, sunt indreptate astfel in slujba unei cauze de maxima insemnatate.

„Inca din anii 70 am vrut sa facem cantece cu mesaj social, dar eram constransi sa le codificam, sa le ascundem, pentru a fenta cenzura comunista”, spune Mircea Baniciu, vocea maiastra a folk-rock-ului romanesc.

„Azi ne dorim sa exprimam framantari ale omului contemporan si sa ne invitam publicul ca, o data cu bucuria melomanului, sa primeasca si un mesaj la care sa reflecteze”, adauga compozitorul Josef Kappl, maestrul incontestabil al fusion-rock-ului.

Trupa Pasarea Rock continua astfel colaborarea cu textierul Florin Dumitrescu, care dovedeste inca o data ca mostenirea cuplului Foarta-Ujica poate fi preluata si revalorificata in cheia unei implicari sociale mai manifeste. Cantecul beneficiaza si de recitativul actorului Flaviu Crisan, cel care continua, intr-o maniera actuala, traditia featuring-urilor lirice ale regretatului Motu Pittis. Vechi si nou, traditie si inovatie, folclor si muzica moderna, mesaj venit parca din palnia vremurilor pentru a avertiza asupra destinului nostru viitor – aceasta e Calusandra.


Calusandra deschide seria de piese noi pe care Pasarea Rock le va lansa pana la finalul anului. Incarcati cu energia solara a concertelor de vara, Mircea Baniciu, Josef Kappl si Ovidiu Lipan Tandarica, alaturi de Vlady Cnejevici, Teo Boar si Cristi Gram, s-au intors in studio si pregatesc Hora fara de hotar, care va fi lansata la inceputul lunii noiembrie. Luna cadourilor aduce pentru publicul meloman o alta piesa noua, Zoreaua, precum si o melodie surpriza Mircea Baniciu feat. Momentum Orchestra.


Calusandra se va auzi in premiera live la Buzau pe 29 noiembrie in clubul No Limit, dupa care urmeaza: Bacau, 30 noiembrie (Club The Stage); Constanta, 6 decembrie (Club Phoenix); Alba Iulia, 13 decembrie (Casa de Cultura a Sindicatelor); Cluj-Napoca, 14 decembrie (Euphoria Music Hall) si Oradea, 21 decembrie (Window Pub). Fiecare dintre cele cinci spectacole marca Revolver va fi format din trei parti, spunand „povestea” membrilor fondatori ai grupului. Nu vor lipsi personaje mitice din Cantafabule, hituri semnate Mircea Baniciu, piese celebre ale formatiei Phoenix si compozitiile originale Pasarea Rock: Legenda, Praznic naprasnic, Pe Arges in jos si, bineinteles, Calusandra.

Legenda (muzica si versurile Josef Kappl)

Praznic naprasnic (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)

Pe Arges in jos (muzica Josef Kappl, versurile Victor Carcu)

Calusandra (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)

Partener media: 1 Music Channel

Facebook BaniciuKapplLipan

Facebook RevolverDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook