Biografie Paul GilbertPaul Gilbert

Genuri muzicale:
HeavyHard Rock

Trupe similare:
Metallica  AC/DC  Iron Maiden  Truda  Guns N Roses  Linkin Park  Ozzy Osbourne

Nascut in data de 6 Noiembrie 1966 in Illinois, Paul Gilbert este un chitarist american exceptional, cunoscut atat pentru cariera sa solo, cat si ca membru fondator al trupelor Racer X si Mr. Big.
Muzica lui Paul Gilbert este un fusion in care se regasesc stiluri variate, de la pop, rock, metal, blues, jazz, funk, pana la influente din muzica clasica.  Artistul are un stil unic si o executie impecabila, fiind considerat de catre Guitar World Magazine si Guitar One Magazine drept unul dintre cei mai rapizi si tehnici chitaristi din lume.  
Gilbert este un impatimit al chitarii inca de la varsta de 6 ani, cariera sa muzicala debutand in momentul in care a fost remarcat de Guitar Player Magazine, impreuna cu un alt instrumentist legendar,  Yngwie Malmsteen.
Prima trupa importanta a lui Paul Gilbert a fost Racer X, infiintata in Los Angeles. Alaturi de Racer X, Paul Gilbert a primit recunoasterea internationala ca fiind unul dintre cei mai rapizi chitaristi din lume, datorita unor piese incredibil de elaborate din punct de vedere tehnic, ca Frenzy, Scarified, Y.R.O. si Scit Scat Wah.
Alaturi de Billy Sheehan, Gilbert a fost membru fondator al trupei Mr. Big, o trupa cu un succes enorm pe plan mondial, care a devenit faimoasa in 1991, cu albumul Lean Into It, si balada To Be With You. Piesa a urcat in scurt timp pe prima pozitie a topurilor internationale, ocupand locul intai pentru mai multe saptamani chiar si in faimosul clasament Billboard Hot 100.
De asemenea, printre realizarile artistului se numara si tuneul G3 din 2007, alaturi de legendarii Joe Satriani si John Petrucci.
Noul album semnat Paul Gilbert, intitulat Silence Followed By A Deafening Roar a fost lansat in Japonia in data de 23 ianuarie 2008 si in Europa in data de 31 martie 2008, beneficiind de cronici extrem de favorabile din partea presei de specialitate.
Albume solo
Tribute to Jimi Hendrix (EP) (1991)
King of Clubs (1998)
Flying Dog (1998)
Beehive Live (1999)
Alligator Farm (2000)
Raw Blues Power With Jimi Kidd (2002)
Burning Organ (2002)
Paul the Young Dude/The Best of Paul Gilbert (2003)
Gilbert Hotel (2003)
Acoustic Samurai (2003)
Space Ship One (2005)
Get Out of My Yard (2006)
Tough Eskimo (limited edition EP) (2007)
Silence Followed By A Deafening Roar (2008)
Sursa: Artmania