Pendulum: Am strans 10.000 de oameni pe Wembley

03 Decembrie 2010 Chaos Lore

Pendulum: Am strans 10.000 de oameni pe Wembley

Pendulum s-au format in 2002 si au revolutionat scena drum n bass, incorporand diferite stiluri cum ar fi electro, dubstep si heavy metal. Trupa a luat publicul prin surprindere cu primele doua albume "Hold Your Colour" (2005) si "In Silico" (2008).

In 2010 au mers mai departe cu cel de-al treilea album de studio, "Immersion", pe care apar si solistul Anders Friden (In Flames), dar si Steven Wilson (Porcupine Tree) sau Liam Howlett (The Prodigy).

Solistul Pendulum, Rob Swire, a fost intervievat de curand de Contactmusic. Mai jos gasiti un fragment din interviul in care vorbeste despre succesul recent si despre greselile trecute care au pavat drumul spre acest succes.

Poze Pendulum - Pendulum

Ati ocupat pentru prima data locul intai cu albumul "Immersion" anul acesta (in UK Albums Chart). Cum a fost?

A fost bine, s-a pozitionat pe locul intai. Nu, nu credem ca pozitiile in clasamente sunt atat de importante pentru noi. Sunt importante pentru managerul nostru si pentru casa noastra de discuri, evident, insa personal a fost dragut ca ne-am concentrat mai mult pe albumul in sine.

Ati sustinut concertul reprezentativ pentru trupa pe stadionul Wembbley in mai. Cred ca a fost o mare realizare pentru voi, nu?

Da, show-ul de la Wembley a fost super. A fost prima data cand 10.000 de oameni erau stransi intr-o arena si noi nu prea am mai vazut asa ceva in afara de festivaluri, asa ca fost super. De cand cu festivalurile ne-am mai obisnuit sa cantam in fata unor audiente atat de mari, insa acum era vorba strict de fani Pendulum, nu era un public mixt, ca la festivaluri.

In ce tara primiti cele mai bune reactii?

Cu siguranta in UK. Scotia este iarasi mereu foarte primitoare, nu cred ca se poate compara reactia oamenilor de acolo cu ceva. Cei care nu au trait pe pielea lor nu stiu despre ce vorbesc, insa este vorba despre acel tip de comportament prin care oamenii se lasa purtati de muzica aproape uitand simtul de conservare, ceea ce cred ca e sanatos.

In acest moment exista o crestere a fanilor de DNB. Care crezi ca e cauza?

Cred ca studentii sunt mereu, la un moment in timp, in cautarea urmatorului lucru de care sa se agate si sa il transforme in protest. Sunt oameni din zone diferite de varsta.

In materie de muzicieni, care sunt influentele voastre?

Multe. Hardcore si metal, cum ar fi Cancer Bats sau Devin Townsend. Din punct de vedere electronic, totul de la Deadmau5 pana la incepturui, cum e Conflict. Mi-ar placea sa colaborez cu Marvin de la The Shadows sau Greg Ginn de la Black Flag. Oameni obscuri ce aduc ceva diferit cred.

Care este albumul preferat din 2010?

Probabil Skrillex 'The Scary Monsters and Nice Sprites'. Are o abordare total diferita fata de dubstep si electro.

Ati spus ceva ca aveti un nou album in lucru. Cum merge?

Merge bine, nu este nimic serios inca, doar ne jucam cu materialul si nu este nicio presiune inca.

Ati mai spus si ca mergeti pe o noua directie cu nuante punk. De ce aceasta schimbare si cat de departe o veti duce?

Pai, nu cred ca stim inca raspunsurile aceastea. Trebuie sa obtinem intai sound-ul general al albumului. Am in cap sa duc lucrurile intr-o noua directie, dar nu pana la punctul in care ne indepartam sau suparam fanii, asa cum am facut cu tranzitia dintre "Hold Your Color" si "In Silico". Nu ne facem griji in ceea ce priveste genurile pe care le vom amesteca in stilul nostru, ca sa fiu sincer.

Ce rezerva 2011 pentru Pendulum?

Suntem in turneu la inceputul anului alaturi de Linkin Park in SUA. Este pentru a treia oara cand deschidem pentru o trupa care este cu mult mai mare decat noi. Va fi ciudat, dar necesar de realizat in SUA. Sunt deschis ideii de a lucra cu Linkin Park, deoarece este ceva ce nu am mai facut pana acum. Dar sunt sigur ca se va termina ok si va fi distractiv sa lucram cu ei. In afara de asta, avem de participat la festivaluri, Australia, festivaluri in UK si sa scriem muzica printre toate aceastea.

www.pendulum.com

Mai jos puteti asculta piesa "Self vs. Self" de pe albumul "Immersion", in care apare si solistul In Flames.
Concerte recomandate: