Concert Iggy Pop in Romania la Tuborg Green Fest Peninsula

de Morrison

Concert Iggy Pop in Romania la Tuborg Green Fest Peninsula


Una din cele mai mari legende ale muzicii rock vine alaturi de formatia sa, Iggy and the Stooges, infiintata in 1986, pentru prima oara in Romania, la Tuborg Green Fest Peninsula! Considerat inaintasul stilului punk, Iggy va canta pe malul Muresului sambata, 27 august, pe Tuborg Main Stage, aducand piese de pe albumul de mare inspiratie din 1972 – Raw Power, precum si multe alte melodii care au influentat generatii intregi de artisti si au incantat milioane de fani.


Iggy Pop este cel mai energic solist al tuturor timpurilor, iar cariera sa a inceput in urma cu mai bine de 50 de ani, ca tobosar. Al treilea disc inregistrat alaturi de Stooges, avandu-l pe David Bowie ca producator – Raw Power – nu a adus succes imediat trupei, insa a devenit, pe parcursul anilor, unul din albumele determinante ale istoriei muzicii rock, iar multi atribuie nasterea stilului punk aparitiei acestui material discografic.

In 2007, Stooges au fost rechemati la „datorie”, la initiativa lui Iggy Pop, insa elanul s-a oprit in 2009, odata cu moartea chitaristului Ron Asheton. Insa Iggy, tot in acel an, l-a cautat pe vicepresedintele Sony Electronics, chitaristul James Williamson, care a participat si el in mod activ la crearea albumului Raw Power, sa se alature trupei, reeditand discul.
Iggy nu a influentat doar nasterea miscarii punk, ci si artistii genurilor garage, indie sau hard rock. Titluri precum Lust for Life, Passenger, Real Wild Child, sau piesele China Girl si Tonight, scrise impreuna cu Bowie, sunt binecunoscute peste tot in lume.

Alti artisti care concerteaza la Tuborg Green Fest Peninsula

Trupa de punk Recycle Bin – care a compus muzica pentru reclama TV a Peninsula, din 2010 – va deschide editia din acest an a festivalului, pe scena mare, iar punk-ul maghiar va fi reprezentat si el, la Tuborg Green Fest Peninsula, de Alvin s a mkusok, care vor canta pe 27 august la Kiss Terrace.
Si Magashegyi Underground revine la cel mai mare festival din Romania, peninsularii avand ocazia sa se distreze pe 25 august, in fata Talent Stage-ului, pe ritmurile de alter-pop cantate de Bocskor Bborka.
La sirul numelor internationale adaugam inca unul: vineri, 26 august, inaintea starului de renume mondial al genului trance, Markus Schulz, va mixa in Freedom Music Arena duo-ul olandez Sunnery James & Ryan Marciano.
Metalul ungar va fi si el bine reprezentat pe malul Muresului, deoarece pe 28 august, inainte de concertul suedezilor de la Hammerfall, pe scena mare vor urca cei de la Pokolgp.
Cea mai populara trupa ungara de rock, Tankcsapda, nu va lipsi de la Tuborg Green Fest Peninsula, recitalul baietilor – singurul din acest an din Ardeal – avand loc in prima zi a festivalului, pe 25 august, de la ora 21 pe scena mare

12 trupe intra in concurs pentru sansa de a canta la Sziget

Tuborg Green Fest Peninsula nu inseamna doar concerte ale unor staturi internationale, evenimentul acordand tot timpul importanta sustinerii talentelor locale. In acest sens, Peninsula si TuborgSound pornesc impreuna, pe 25 iulie, un concurs, care va selectiona 12 trupe – cu ajutorul publicului si a specialistilor de la festivalurile Sziget, Volt, Peninsula si de la Tuborg si Rock FM. Formatiile alese vor canta la Tuborg Green Fest Peninsula, la Talent Stage powered by TuborgSound, iar juriul va alege 3 trupe care vor participa anul viitor la festivalurile Sziget, Volt, sau Peninsula. Detalii pe www.peninsula.ro si www.tuborgsound.ro.

Tuborg Green Fest Peninsula are loc intre 25 si 28 august 2011 la Targu Mures, in vecinatatea Complexului de Agrement Weekend, pe malul Muresului. Biletele pentru Tuborg Green Fest Peninsula au fost puse in vanzare in reteaua Eventim si pe www.eventim.ro.
Cele mai proaspete stiri despre Festivalul Tuborg Green Fest Peninsula le puteti obtine de pe pagina oficiala a evenimentului, www.peninsula.ro, precum si accesand pagina de Facebook (Peninsula/Flsziget Official).
Sponsorii evenimentului sunt Tuborg, Borsec, Orange. Partenerul media principal este Rock FM. Parteneri media speciali: Zile si Nopti, Jurnalul National.

Despre Tuborg Green Fest

Tuborg Green Fest a facut inconjurul Europei alaturi de artisti si trupe precum Red Hot Chili Peppers, Metallica, Linkin Park, Guano Apes, Franz Ferdinand, Cypress Hill, David Guetta, Faithless, Kasabian sau Whitesnake. In 2010 Tuborg a organizat cel mai mare festival rock de pana acum din Romania – Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival, aducand in fata fanilor romani nume precum Metallica, Rammstein, Manowar, Slayer, Anathema sau Megadeth.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook