Aproape 4 tone de deseuri au colectate la Peninsula 2010

de Buvnitz

Aproape 4 tone de deseuri au colectate la Peninsula 2010

3,8 tone de deseuri de ambalaje reciclabile au fost colectate in perioada 26-29 august la cel mai mare festival din Romania, Festivalul Peninsula de la Targu Mures.

744 kg deseuri hartie-carton, 3.044 kg deseuri de plastic si 67 kg metal (doze de aluminiu) au fost aduse la Punctul Verde de pe teritoriul festivalului, unde Eco Rom Ambalaje, partenerul eco al Peninsula, i-a asteptat pe cei mai ecologici dintre peninsulari cu tricouri si multe alte premii constand in bere, bauturi racoritoare si mancare gatita.

„Zeci de tineri au fost prezenti zilnic la Punctul Verde al Festivalului pentru a da raspunsul corect la eco-extemporalului zilei. Ne-am distrat dar am si colectat. Cantitatile de anul acesta au crescut comparativ cu anul trecut - de aproape trei ori mai multe deseuri de hartie-carton si de patru ori mai multe deseuri de plastic”, a declarat Lorita Constantinescu, Director Relatii Publice si Comunicare, Eco-Rom Ambalaje.

“La fel ca la editiile precedente Festivalul Peninsula a stat sub semnul grijii fata de mediul inconjurator, recunoscand si importanta educarii tinerilor in ceea ce priveste colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje. Rezultatul Marii Colectari Selective, adica cele 3,8 tone de PET-uri, pahare de plastic, cartoane si doze de aluminiu colectate de catre vizitatorii nostri arata ca Peninsula este un adevarat <>”, a subliniat Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula.

Eco-Rom Ambalaje, cu sprijinul SC Sziget Management SRL, Professional Recycle Targu Mures si SC Salubriserv SA, au pus la dispozitia fanilor 38 de containere de 1,1 mc si unul de 40 mc pentru colectarea deseurilor din plastic, metal si hartie/carton.

La Punctul Verde a fost prezent si ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, care a laudat initiativa Peninsula si a compus chiar catren din cuvintele: colectare, selectare, ambalaje, ca o cerinta a eco-extemporalului din ziua respectiva.

Pana in prezent, Eco-Rom Ambalaje a pus la dispozitia populatiei, cu sprijinul partenerilor sai, peste 6.000 de containere de colectare selectiva, de care beneficiaza 3,5 milioane de cetateni, in peste 80 de localitati din tara.

Festivalul Peninsula a avut loc intre 26 si 29 august la Targu Mures. Printre cele mai asteptate concerte ale editiei din 2010 au fost Korn – in premiera in Romania – Tricky, Gorillaz Sound System, Phoenix, Omega, Europe, the Rasmus sau Dub FX, la care se adauga DJ-i din toata lumea – Mark Knight (Marea Britanie), Fedde le Grande (Olanda), Hernan Cattaneo (Argentina) sau Above and Beyond (Marea Britanie) - care au mixat intr-o locatie dedicata special muzicii electronice, in Freedom Music Arena.

Festivalul Peninsula 2010 a fost un eveniment prezentat de Coca-Cola, sustinut de Kiss FM si Prima TV. Sponsorii principali ai evenimentului au fost Orange si Ciuc – berea oficiala a festivalului. Organizatori au fost Sziget Management si MIRT – Conferinta Tineretului Maghiar din Romania. Co-organizator a fost Loteria Romana. Festivalul Peninsula a fost organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Harghita.

O galerie foto cu Korn la festivalul Peninsula poate fi gasita pe METALHEAD accesand link-ul de mai jos:

Poze Peninsula 2010: A patra zi

Foto Credits: Zaza

Alte poze de la Peninsula puteti gasi la:

Peninsula 2010: Poze din prima zi

Poze Peninsula 2010: Poze concert Rasmus

Poze Peninsula 2010: A treia zi
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook