Noi formatii confirmate la Peninsula 2010

de Buvnitz

Noi formatii confirmate la Peninsula 2010

Iutim ritmul anunturilor privind trupele care vor participa la Festivalul Peninsula 2010 din Targu Mures, intre 26 si 29 august, si incepem cu cea mai buna veste a saptamanii: austriecii de la Parov Stelar Band revin in data de 27 august la cel mai mare eveniment in aer liber din Transilvania! Marcus Fureder si trupa sa readuc pe Terasa ritmurile de jazz house si breakbeat la Peninsula, sub forma celei mai cunoscute productii muzicale de dans din Europa Centrala si de Est.

Hip-hop, folk, reggae si punk: asa putem descrie pe scurt Che Sudaka. Trupa s-a format in Barcelona, din refugiati din Columbia si Argentina, iar muzica si mesajul lor se refera la pofta de viata. Colaboratorii lui Manu Chao aduc duminica, 29 august, la Peninsula o muzica mutlicolora ambalata intr-o energie debordanta.

Cea mai cunoscuta trupa de hip hop din Ungaria, Belga, va oferi un concert unic iubitorilor genului, in data de 29 august, pentru prima oara la Peninsula.

Nu am uitat nici de data aceasta de rock-ul romanesc, astfel ca am invitat formatia care a inregistrat poate cele mai multe succese pe piata genului, in ultimii ani, Grimus. Cunoscutele piese “Solitude” si “In a Glimpse” vor rasune pe 28 august la Peninsula. Rockerii clujeni vor concerta pe Terasa, in data de 28 august, cu o zi inainte de trupa care a dedicat un imn de mare succes berii – Dan Helciug si Spitalul de Urgenta.

Programul Party Tent-ului va include si anul acesta formatii care vor face cortul neincapator – desi l-am marit anul acesta considerabil, astfel ca a ajuns la 800 de mp – precum regele rock-ului combinat cu blues, Deak Bill Gyula, sau violonistul din Serbia Lajko Felix si trupa sa, care vor concerta pentru prima oara la Peninsula si promit un recital cu energia exploziva si frumusetea fascinanta a unei lumi muzicale incomparabile. Lajko Felix si trupa sa incing atmosfera in data de 26 august, in ziua in care canta un duo imbatabil al jazz-ului din Romania: Harry Tavitian si Cserey Csaba.

Tavitian a fost numit “cel mai important jazzman roman contemporan” de catre International Herald Tribune, iar alaturi de prietenul sau Cserey Csaba da concerte de neuitat.

In ziua urmatoare, tot la Party Tent va canta artistul ungur Charlie, care are o cariera impresionanta de patru decenii. Tot aici va urca pe scena trupa nemuritoare de metal a Ungariei, Pokolgep. „Bomba” aceasta functioneaza de peste 30 de ani, iar la Peninsula vine alaturi de noul solist Toth Attila.

In ultima zi a festivalului Party Tent-ul il primeste cu drag pe Nagy Fero si trupa care a devenit de mult legenda, nu doar in Ungaria: Beatrice. Tot in aceasta zi are loc un adevarat deliciu muzical al genului blues. „Blues Made In Romania” –definitia data de Mike Godoroja & Blue Spirit recitalului lor. Producatorul radio-tv Mike Godoroja alaturi de colegii sai din Blue Spirit sunt figuri cu adevarat reprezentative pentru muzica blues din Romania. Grupul s-a format in 1997 si de atunci Godoroja alaturi de Ian Chepa (bass), Mac Marian Aciobanitei (chitara) respectiv Dorin Vintila (tobe) dovedesc cu ocazia fiecarui concert live ca standardele in ceea ce priveste productia muzicii blues in Romania pot fi ridicate cu contributia unor artisti, care se dedica cu adevarat acestui gen muzical.

Grupul va pasi pe scena festivalului alaturi de “Stapanul Tambalului”, Marius Mihalache, cel care la varsta de 17 ani isi dovedea talentul pe scena Teatrului Scala din Milano unde a lasat sa rasune operele unor compozitori precum Schuman, Schubert sau Mozart. Artistul de talie internationala a cantat in deschiderea concertelor Ninei Simone, Gloriei Gaynor si al lui Chick Coreo. Fuziunea blues-ului cu tambalul va rasuna la Festivalul Peninsula in cadrul spectacolului “Balkanic Zeppelin” duminica, 29 august.

Pentru a completa programul Scenei Mari de duminica, 29 august, pe langa concertele deja anuntate ale Korn (in premiera in Romania!), Tankcsapsa si Zdob si Zdub, va canta cea mai cunoscuta trupa de underground din Ungaria, Subscribe.

Reamintim ca promotia privind achizitionarea la pret redus a biletelor se desfasoara pana pe 20 iunie. Un abonament valabil pe toata perioada festivalului, cumparat pana la aceasta data, costa doar 179 de lei! Cele mai proaspete informatii despre festival le gasiti pe site-ul nostru www.peninsula.ro .

Toate confirmarile de pana acum de la Peninsula 2010:

26 august: Ska-P, Babylon Circus, Sub Focus & MC I.D., Pannonia Allstars Ska Orchestra, Deek Bill Blues Band, Lajko Felix and band, Duo Harry Tavitian & Cserey Csaba, Kumm

27 august:
The Rasmus, Fedde Le Grand, Parov Stelar Band, Quimby, Charlie, Compact, Kiscsillag, Pokolgep, Suie Paparude, Spitalul de urgenta

28 august: Omega, Europe, Phoenix, Tricky, Hernan Cattaneo, Noisia, Anima Sound System, Magna Cum Laude, Irie Maffia, Sarmalele Reci, Grimus, DJ Gojira

29 august: Korn, Above & Beyond, Tankcsapda, Zdob si Zdub, Che Sudaka, Belga, Puya, Mike Godoroja & Blue Spirit feat. Marius Mihalache, Magashegyi UndergroundDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook