Persona - Un album trebuie sa fie o "poza" pentru timpul nostru

19 Septembrie 2013 Ana-Maria Gavrila

Persona - Un album trebuie sa fie o
Share pe Facebook

Alaturi de Omul cu Sobolanii, Emil, Travka si Rubik's Cube, la Festivalul Rocker's Garnic va urca pe scena si formatia Persona.

Asa ca, chiar inainte de festivalul ce va avea loc in acest week-end, am stat putin de vorba cu Persona, sa mai afla una-alta despre trupa si cand va fi gata noul album.

Care este povestea din spatele numelui Persona?

Numele scoate in evidenta diferenta dintre cine esti pe scena si cine esti in afara ei. Sper ca se reflecta si in muzica noastra, care, stilistic, se vrea ambigua, neinregimentata in vreun canon.

Cum ati ajuns sa cantati impreuna?

Timisoara nu e un oras mare. Ne-am… cautat si ne-am adunat. Formula trupei s-a schimbat de-a lungul timpului, insa cred ca exista un fel de continuitate, pe care nu ne-am propus-o in vreun fel, care tine de felul in care ne prezentam pe scena, de energia pozitiva pe care vrem sa o transmitem.

Care ar fi trupele alaturi de care visati sa cintati pe aceeasi scena?

Visam la scena, sa cantam cat mai des. Nu am fost invitati de vreo trupa “mare” sa-i insotim in deschidere in turneu, daca asta e intrebarea. La festivaluri am cantat inaintea unor nume mari, ca Santana, The Charlatans, dEUS si altii. Asta nu inseamna ca am cantat “impreuna”, ne-am bucurat de muzica lor ca oricare alt fan, speram ca si ei de a noastra.

Ce noutati pregateste trupa Persona? Poate vreun nou album?

Lucram de ceva timp la un nou album, muzica exista, vreo 20 de cantece din care trebuie sa alegem. Faptul ca nu ne-am hotarat inca ce piese vor ajunge pe album, dar si pentru ca trebuie sa il finantam noi, amana o data clara de lansare. Intre timp, vom scoate o piesa, doua, single cu videoclip. Asa am facut cu “Ghost Are Dancing” in 2012. Urmatoarea piesa va fi, cel mai probabil, “I Am Not Lost Without You”, care este in faza de mixaj, in studio. Cred ca un album trebuie sa aiba un fir rosu, acel “ceva” care leaga melodiile intre ele si le face sa fie o “poza” pentru timpul nostru. Cand se va intampla asta, vom lansa un album nou.

Urmeaza sa cantati la Festivalul Rocker-s Garnic, un festival al carui scop este promovarea Banatului Montan si a Clisurii Dunarii. Ca banateni, ce le transmiteti celor care inca nu sunt hotariti sa vina la Garnic?

Enjoy music and nature, while you can.”


Comenteaza

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook