Rocker's Challenge si Pinholes (Interviu)

23 Iunie 2014 Buvnitz

Rocker's Challenge si Pinholes (Interviu)
Share pe Facebook

In perioada 4-5 iulie 2014 ii invitam pe toti iubitorii de muzica rock, activitati outdoor si distractie la cea de-a patra editie a Festivalului Rocker’s Challenge de la Sasca Romana, Cheile Nerei, Caras-Severin.

Astazi, Pinholes.

Ce ati mai facut in ultima vreme si ce puneti la cale pentru viitorul imediat?

In ultima luna am luat o bine meritata pauza pentru a pune bazele noului album. Multe detalii nu putem oferi, dar pot spune ca procesul de inregistrare este pornit. Incepand cu luna iunie vom continua acest proces de prezentare a universului Pinholes prin cateva concerte cheie, iar festivalul Rocker’s Challenge este unul dintre ele.

Urmeaza sa participati pe 4-5 iulie la festivalul Rocker’s Challenge de la Sasca Montana, in Cheile Nerei. Ce setlist intentionati sa pregatiti pentru concert?

Am „testat” pe parcurs 3-4 setlist-uri diferite si pot spune ca am ajuns la cea mai buna forma. Inca suntem atasati de cateva piese de pe primul album, dar am introdus treptat si sunete noi, foarte bine primite de public, acel specific ZGOMOT liniste ZGOMOT ce ne caracterizeaza.

Concertele sunt seara. Insa o componenta importanta a festivalului sunt si sporturile montane de peste zi. Pina sa urcati pe scena ce veti alege? Berea la umbra sau sport: tiroliana, mountain biking ori rafting pe Nera?

Trei dintre noi vor tinde pentru odihna si bere la umbra. In schimb ma astept ca tobosarul nostru Alex sa coboare cu tiroliana pe scena sau direct cu parapanta. Aterizat de undeva din nori cu o parasuta, profitand de spatiul oferit si de optiunile festivalului. Nu suporta pamantul sub picioare si cu fiecare ocazie se inalta spre cer.

Unde credeti ca se afla curentul rock romanesc acum si cat de mult credeti ca ajuta astfel de initiative precum festivalul din Cheile Nerei?

Cred ca exista foarte mult potential in aceasta miscare generala rock. Sunt foarte multe formatii romanesti, unele foarte bune, altele mai putin pregatite si cu totii invatam din mers. Piata/industria alternativa a muzicii este (cred) 90 % independenta, iar asta pucteaza bine la diversitatea stilurilor abordate.

Cei ce vor sacrifica si week end-urile pentru a lucra mai mult la compozitii si la sunetul lor vor avea mai mult de castigat (desigur nu ma refer la bani).

O initiativa precum cea de la Cheile Nerei merita sustinuta. In line-up-ul festivalurilor de la Cheile Nerei se gasesc formatii noi, cu potential, promovate intens de Radio Guerrilla, Revista Sunete, Metalhead.ro si nu nunumai - Longerie II, Theory of Mind, Velosonics, Goodbye to Gravity, Aeon Blank .. and so on.

Ce le transmiteti fanilor care vor veni sa va vada la Rocker’s Challenge?

Sa ne vedem in numar cat mai mare sa sustinem un festival bine organizat.


Comenteaza

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook