Biografie PlaceboPlacebo

Genuri muzicale:
AlternativeGlamBritpop

Trupe similare:
Marilyn Manson  Guns N Roses  Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Bon Jovi

Placebo este o trupa de rock alternativ, formata de Brian Molko si Stefan Olsdal. Trupa a fost formata in Londra, in 1994 atunci cand cei doi artisti s-au intalnit din intamplare.
Cunoscuti drept Ashtray Heart, trupa s-a stabilit destul de rapid sub numele Placebo. Primul tobar a fost Robert Schultzberg, insa acesta a plecat la scurt timp. In locul acestuia a venit Steve Hewitt. Trupa a devenit foarte controversata, datorita sexualitatii mebrilor. Olsdal este homosexual, Hewitt este heterosexual, iar Molko este bisexual. Imaginea solistului, precum si stilul de viata extravagant, au reprezentat o sursa de inspiratie pentru trupa.
Placebo a intampinat dificultati din partea industriei britanice, odata cu lansarea lui Special K, datorita cuvantului Ketamina. Piesele Nancy Boy si Pure Morning, au devenit un succes major. Discul Without You I'm Nothing a fost atacat in repetate randuri de presa britanica. In ciuda acestui fapt, Placebo s-a bucurat de o primire calduroasa in toate colturile Europei.
In toamna lui 2004, Placebo a lansat Once More with Feeling, o colectie de single-uri. In septembrie 2005, trupa a finalizat inregistrarile pentru noul album, lansat in martie 2006. Meds a fost si ultimul disc lansat de catre Virgin Records.
Pe 1 octombrie 2007, Steve Hewitt a parasit Placebo, datorita diferentelor personale si muzicale. Brian Molko si Stefan Olsdal au declarat ca vor incepe inregistrarile pentru un nou album in primavara anului viitor. Inca nu s-au gandit cine va il va inlocui pe Hewitt.

Stil: alternative rock/indie rock

Componenta:
Brian Molko - voce/chitara/armonica/saxofon/clape
Stefan Olsdal - bas/clape/voce

Discografie:
Placebo (1996)
Without You I'm Nothing (1998)
Black Market Music (2000)
Sleeping with Ghosts (2003)
Meds (2006)
PLACEBO
www.placeboworld.co.uk
www.myspace.com/placebo