Cronica The Prodigy la Sibiu

de Morrison

Cronica The Prodigy la Sibiu
Am ajuns in Piata Mare din Sibiu la 19.00 fix. Ma asteptam sa o gasesc plina de lume, dar in fata scenei nu erau mai mult de 150 de oameni. Dupa incidentul din 30 decembrie publicul era usor dezorientat. Marea majoritate a celor veniti pentru data de 30 s-au intors pe la casele lor, dar cei care au ramas pentru concertul The Prodigy nu au regretat nici o secunda noaptea pierduta prin barurile si cluburile din oras sau banii cheltuiti pe drum.


The Prodigy

Concertul era programat sa inceapa la ora 20.00, insa, cum era de asteptat de la un concert din Romania, a inceput numai pe la 20.20, lucru care a starnit si mai multa nemultumire in randul putinilor fani ramasi pentru concert.

Dupa o ora si jumatate de suspans si de inghetat la vreo minus 10 de grade, multimea adunata in piata s-a incins instant cand pe scena au urcat, in sfarsit, the Prodigy. Piesa care a dat tonul nebuniei a fost 'Breathe'. In 5 minute s-a instalat un moshpit general si au inceput sa iasa din primele randuri curiosii care nu prea aveau nimic de -a face cu Prodigy, acei figuranti nelipsiti de la nici un concert gratuit. Intre timp s-a mai adunat ceva lume, dar abia vreo treime din piata era plina. Am inteles ca pana la sfarsitul concertului s-au adunat cateva mii de oameni.
Dupa 'Breathe' a urmat Their Law' iar multimea s-a dezlantuit de a binelea.


The Prodigy

In pauzele dintre piese Maxim anima publicul, discutand putin pe marginea incidentului din 30: we ain't going down like the fuckin' airplane in the fuckin' airport, this plane don't fuckin' crash' iar Liam facea experimente cu intro ul de la The Final Countdown', piesa celor de la Europe. Am impresia ca Maxim a spus la un moment dat ceva de genul: we don't sing this s**t'. Au urmat Firestarter' si Spitfire', poate cele mai asteptate piese, precum si inca doua piese de pe Music For the Jilted Generation', Voodoo People' si Poison'.

Asistati de cativa bodyguarzi, Maxim si Keith au coborat de pe scena in fata publicului pentru a da mana cu cei din fata, iar Maxim s-a urcat chiar pe gard, spre deliciul catorva domnisoare din primele randuri.


The Prodigy

Recitalul s-a incheiat brusc, dupa numai aproximativ 45 de minute, dupa Smack My b***h Up'. Din cate am inteles organizatorii au fost cei care au oprit concertul pentru a se incadra in program. S-a terminat atat de repede incat nici nu am apucat sa ne dezmeticim Pe scena a urcat un prezentator pentru a da cateva explicatii, insa, cum era de asteptat a fost huiduit si injurat de fani, care au inceput sa arunce cu sticle spre scena.

A fost un concert mult prea scurt, insa foarte intens. Daca s-ar fi tinut pe data de 30 asa cum era stabilit initial, publicul ar fi fost mult mai numeros. In data de 30 piata era plina ochi de lume cu mult inainte de ora de incepere a concertului. Cu siguranta nu pentru Loredana


The Prodigy

Din nefericire nu am putut ajunge la Coke Live ca sa pot face o comparatie intre cele doua concerte. Concertul Prodigy de la Sibiu a fost mult peste asteptarile mele si pot spune fara sa exagerez a fost de departe cel mai bun concert pe care l-am vazut in Romania anul acesta.

Playlist Prodigy la Sibiu:

Breathe
Their Law
Firestarter
Spitfire
Voodoo People
Poison
Diesel Power
Smack My b***h Up

H_E_L

O galerie foto de la concertul The Prodigy de aseara de la Sibiu, poate fi gasita pe METALHEAD.RO aici

Filmari de la concertul Prodigy de la Sibiu din noaptea de Revelion pot fi vazute pe METALHEAD.ro aici.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook