Psychogod: Scena romaneasca are mare potential

26 Iulie 2010 Buvnitz

Psychogod: Scena romaneasca are mare potential

In pregatirea concertului din Iron City, am stat de vorba cu Daniel Botea, chitaristul formatiei bucurestene Psychogod. Despre ce pregateste grupul pentru seara de 26 iulie, ce prezinta conceptul Psychogod dar si care sunt asteptarile in ce priveste scena autohtna, puteti afla din interviul de mai jos.

Salutare, cu ce se ocupa Psychogod in 2010? Dupa cunoscuta destramare Redox, pregateste grupul un material discografic?

Salut. Psychogod se ocupa momentan cu repetitii, compunerea de piese noi si nu in ultimul rand, concertele. Neavand niciun an de la infiintare, prioritatile noastre sunt acum cizelarea stilului si cat mai multe concerte. Inca nu ne-am gandit la un material discografic si in functie de cum vor evolua lucrurile vom decide care va fi momentul prielnic pentru un astfel de pas. De asemenea, pe viitor sound-ul va fi ingrosat de o a doua chitara.

Poze Psychogod's pictures - PS!



Au existat discutii aprinse legat de cine ramane in Redox si cine in Psychogod? Sau a fost mai degraba o decizie in unanimitate?

Nu! A fost o decizie in unanimitate. Insa pe parcurs, am inteles ca unul din membrii care nu s-a integrat in Psychogod a revenit in Redox. Pentru noi, Redox este un capitol inchis si le doresc multa bafta.

Ideea unei voci femnine a existat inca de la inceputul grupului sau a fost mai degraba o decizie naturala? Se preteaza la gusturile scenei autohtone?

Ideea unei voci feminine a existat inca de la inceputul grupului, pentru ca am plecat la drum in aceasta formula. Cred ca vocea feminina agresiva se preteaza si la gusturile scenei autohtone, fiind ceva mai rar intalnit, dar care totusi surescita interesul publicului.

De unde ideea cu 'animatoarele' pe scena? Din nou, crezi ca publicul roman e pregatit pentru asa ceva?

Sunt de parere ca spectacolele de metal trebuie sa contina si o parte vizuala pentru a completa partea muzicala. Cum nu am avut timp sa ne gandim la alte lucruri, ne-am gandit la ceva mai practic si mai placut (hahaha). Nu stiu daca a reusit ideea, probabil vom mai incerca candva. Referitor la publicul romanesc, mi s-a parut destul de deschis la o astfel de idee, insa au existat si comentarii negative, desigur.

Simtiti o oarecare nesiguranta in ce priveste potentialul scenei underground autohtone si posibilitatea de a desfasura in viitor activitati? Cum vedeti lucrurile peste 3 ani?

Nu, din contra am constatat ca exista si au aparut destul de multe trupe romanesti care isi fac treaba foarte bine si care au mare potential. Ma bucur ca noile trupe incearca alte stiluri si lucruri noi si nu se cantoneaza doar in stilurile clasice.

Problemele mari sunt lipsa banilor, promovarea, sustinerea si motivarea trupelor de catre public. Cu cat publicul va veni in numar cat mai mare la concertele cu trupe romanesti, cu siguranta nivelul undergroundului va creste. Sper ca pe viitor lucrurile sa intre si la noi in normalitate.

Poze Psychogod's pictures - Psychogod

Ce albume din patrimoniul international te-au impresionat in ultima vreme? Ceva trupe noi si pe plan autohton?

Pai au fost cateva: The Foreshadowing - Oionos, Nightbringer - Apocalypse Sun, Immolation - Majesty and Decay, Watain - Lawless Darkness, Setherial - Ekpyrosis, Kingdom of Sorrow - Behind The Blackest Tears, Danzig - Deth Red Sabaoth, Imperium Dekadenz - Procella Vadens.

Pe plan intern cum spuneam si mai devreme, mi-au atras atentia: Searing Blaze, Deliver the God, Dwarf Planet, Shesdead, white Walls.

Diseara aveti programat un concert in Iron City. Ceva special pentru acest eveniment?

Ceva special nu avem, dar vom prezenta 5 piese noi si bannerele care ne vor insoti de acum inainte la concerte. Va asteptam pentru un show incendiar!

Buvnitz vs. Psychogod


Concerte recomandate: