Chitaristul Queen Brian May a lansat o noua piesa "Floating In Heaven", inspirat fiind de telescopul James Webb

de Cristi Nedelcu

Chitaristul Queen Brian May a lansat o noua piesa


Brian May a ramas fascinat de fotografiile cosmice realizate cu ajutorul telescopului James Web. Acesta a compus o piesa si a scos un videoclip cu imagini surprinse de spectaculosul telescop. Noua piesa se numeste "Floating In Heaven".

"Floating In Heaven" se poate descrie ca fiind o balada de vara, relaxata si blanda, un blues angelic si zen. Acest proiect este realizat de catre Brian May alaturi de prietenul sau, Graham Gouldman, un alt mare pasionat de stiinta, astronomie si cosmos in general. Gouldman a scris si a cantat piesa, alaturi de Brian May.

James Webb Space Telescope, lansat in decembrie 2021, a fost pus in functie la inceput de iulie si ne-a daruit poze spectaculoase cu galaxii aflate la mii de ani lumina distanta.

Acesta este succesorul telescopului Hubble si este cel mai nou proiect NASA menit sa descopere misterele universului cosmic. Dezvaluirea fotografiilor color realizate cu acele galaxii s-a facut zilele trecute, pe 12 iulie, direct pe site-ul NASA. Interesul lui Brian May pentru astronomie nu este unul recent sau intamplator, artistul avand o diploma in astrofizica la Imperial College, Londra, din 2007, iar chitaristul este de asemenea, un colaborator extern la misiunea NASA New Horizons Pluto.

Piesa ”39” este cea mai cunoscuta piesa legata de cosmos a lui Brian May care dateaza chiar de la inceputurile trupei Queen. Piesa spune povestea unor exploratori care revin pe Terra pentru a descoperi ca in timpul calatoriei lor de un an, trecuse de fapt un secol pe Terra. Acea melodie aparuse pe albumul Queen din 1975 "A Night At the Opera". Mai mult decat atat, May mai are o piesa a carei lansare s-a facut chiar de la sediul NASA in ziua Anului Nou 2019- "New Horizons".
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: