Studiu: Care sunt piesele care iti dau o stare de bine

de Cristi Nedelcu

Studiu: Care sunt piesele care iti dau o stare de bine


Doctor in Psihologie Experimentala, Jacob Jolij de la Universitatea din Groningen a condus un studiu interesant prin care a incercat sa afle care sunt piesele care iti ridica cel mai mult moralul.

Acesta a pornit bineinteles de la o formula care ia in calcul bataile pe minut, gama in care este scrisa piesa precum si cate coarde sunt folosite. Formula ar arata cam asa:

60 + (0.00165 * BPM – 120)^2 + (4.376 * Major) + 0.78 * nChords – (Major * nChords)

Aceste trei componente sunt esentiale pentru un cantec care sa dea o stare de bine. "A feel good song is very personal. Music is intimately linked with memory and emotion, and these associations strongly determine whether a song will put you in a good mood or not. However, there are some key criteria for composers to consider when creating feel good songs - namely lyrical theme, musical key and tempo. Holiday-themed lyrics naturally remind us of happy times, while a major third musical key sounds happy to our ears and something we associate with confidence. A high tempo of 150 beats per minute also subconsciously triggers a sense of energy. Combine these three ingredients together and you have the formula for the perfect 'feel-good' song." a declarat cercetatorul.

Finalul studiului a dus si la alcatuirea unui top care este condus de Queen cu piesa 'Don't Stop Me Now'. Bon Jovi cu 'Livin' on a Prayer'.

Mai jos aveti topul pieselor.

10. Katrina & the Waves, "Walking on Sunshine"

9. Gloria Gaynor, "I Will Survive"

8. Bon Jovi, "Livin' on a Prayer"

7. Cyndi Lauper, "Girls Just Wanna Have Fun"

6. The Monkees, "I'm a Believer"

5. Survivor, "Eye of the Tiger"

4. Billy Joel, "Uptown Girl"

3. Beach Boys, "Good Vibrations"

2. ABBA, "Dancing Queen"

1. Queen, "Don't Stop Me Now"

Nu uitati ca musicalul 'We Will Rock You' in care cu siguranta vom auzi si piesa 'Don't Stop Me Now' va avea trei reprezentatii in Aprilie la Sala Palatului din Bucuresti.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook