Un studiu recent confirma ceea ce fanii stiau deja: Freddie Mercury a fost magnific!

de Andreea Gherfi

Un studiu recent confirma ceea ce fanii stiau deja: Freddie Mercury a fost magnific!


O echipa de cercetatori a avut ca obiect de studiu vocea lui Freddie Mercury, mai exact particularitatile fizice care au facut-o sa fie atat de speciala, iar rezultatele studiului au publicate in luna februarie aici.

Studiul prezinta o analiza complexa a tehnicilor de cantat pe care artistul le folosea, iar oamenii de stiinta au folosit in analiza lor o serie de filmari cu discursuri, dar si inregistrari live pentru a determina care era registrul natural al vocii lui Freddie. Un cantaret si-a oferit ajutorul si si-a lasat laringele filmat in timp ce imita compozitii ale celebrului artist.

In urma acestor verificari, cercetatorii au ajuns la concluzia ca Freddie Mercury folosea tehnici vocale pe care nici macar tenori celebri precum Luciano Pavarotti nu le-ar fi putut egala vreodata, motiv pentru care putem considera ca Freddie Mercury a fost cu adevarat un cantaret magnific si probabil cea mai buna voce a tuturor timpurilor.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook