Biografie Queens of the Stone AgeQueens of the Stone Age

Genuri muzicale:
StonerHard Rock

Trupe similare:
AC/DC  Guns N Roses  Linkin Park  Scorpions  Queen  Bon Jovi  Deep Purple

Infiintata dupa dezmembrarea trupei Kyuss, Queens of the Stone Age era constituita din solistul si chitaristul Josh Homme, tobosarul Alfredo Hernandez, basistul Nick Oliveri si chitaristul Dave Catching. Initiativa acestui proiect apartine lui Homme, care s-a mutat la Seattle pentru a canta in grupul Screaming Trees.
La scurt timp a inceput o colaborare avantajoasa cu Van Conner de la Trees, Matt Cameron de la Soundgarden si Mike Johnson de la Dinosaur Jr., lansand un album intitulat Gamma Ray". Homme l-a recrutat pe Hernandez pentru a lucra la LP-ul Loosegroove" aparut in 1998. Dupa lansare, Oliveri a plecat de la Dwarves, convins ca se potriveste grupului; nu dupa mult timp, Catching a luat aceeasi decizie. In afara turneelor, Homme a inregistrat o serie de albume la casa de discuri Man's Ruin. Volumele The Desert Sessions" au reunit figuri reprezentative ale industriei muzicale: Soundgarden, Fu Manchu si Monster Magnet.
In anul 2000, Queens of the Stone Age a lansat albumul R dupa care a plecat in turneul Ozzfest. Tobosarul Hernandez a fost inlocuit de Gene Troutman si Nicky Lucero. Formatia si-a construit o reputatie de invidiat mai ales prin festivalul Rock in Rio (in urma caruia Oliveri a fost arestat de politia braziliana). In acelasi an, Homme si Oliveri au participat la elaborarea unui nou volum, The Desert Sessions" in vreme ce Queens of the Stone Age au inregistrat un al treilea album.
Tobosarul Dave Grohl de la Nirvana si-a exprimat admiratia si a fost invitat sa participe la turneul de promovare. Surprinzator, Grohl a acceptat. Una din cele mai mari productii hard rock, Songs for the Deaf" a fost lansat in august 2002 si precedata de o serie de concerte. Colaborarile cu solistii Mark Lanegan de la Screaming Trees si Troy Van Leeuwen de la A Perfect Circle au avut rezultate promitatoare. Oliveri si Homme au decis sa participe la realizarea coloanei sonore a filmului The Dangerous Lives of Altar Boys si au infiintat totodata un nou grup, Headband, alaturi de basistul Twiggy Ramirez de la Marilyn Manson si liderul formatiei Amen - Casey Chaos.

Stil: hard rock

Componenta:
Joshua Homme - voce/chitara
Troy Van Leeuwen - chitara/clape/voce
Joey Castillo - tobe
Michael Shuman - bas/voce
Dean Fertita - clape/chitara/voce

Discografie:
Queens of the Stone Age (1998)
Rated R (2000)
Songs for the Deaf (2002)
Lullabies to Paralyze (2005)
Over the Years and Through the Woods (2006)
Era Vulgaris (2007)
QUEENS OF THE STONE AGE
www.qotsa.com
www.myspace.com/queensofthestoneage