Biografie QueensrycheQueensryche

Genuri muzicale:
HeavyPowerProgressive

Trupe similare:
Metallica  Nightwish  AC/DC  Iron Maiden  Truda  Guns N Roses  Ozzy Osbourne

Queensryche este o trupa americana de progressive formata in Washington. Formatia are la activ 9 albume de studio plus un EP. Fondatorii trupei sunt Michael Wilton si Scot Rockenfield. Initial trupa se intitula The Mob. O data cu lansarea primului demo, au aparut si primele reactiile pozitive, in special din partea revistei Kerrang!.
A urmat un EP, lansat in 1983. In acelasi an, trupa a semnat cu EMI Records. In 1986 a fost lansat primul album, Rage for Order. Discul prezinta puternice influente de glam rock/metal. Doi ani mai tarziu, a aparut pe piata Operation: Mindcrime, un album concept ce a provocat o serie de scandaluri in mass-media.
Empire (1990) a ajuns pe primele locuri in topurile americane. De asemenea, a fost vandut in peste 3 milioane de exemplare. In 1994 a fost lansat Promised Land (in varianta CD-ROM). Desi albumul a debutat pe locul 3, trupa nu a reusit sa atinga un succes comercial. Al 6-lea album, Hear is the Now Frontier a fost lansat in martie 1997. Albumul a debutat pe locul 19. Tot in acelasi an EMI a dat faliment, iar trupa a trebuit sa se descurce pe cont propiu. La scurt timp, Chris DeGarmo a decis sa paraseasca trupa.
Chiaristul a fost inlocuit de Kelly Gray. A urmat Q2K (1999), lansat de catre Atlantic Records. In 2001, Queensryche a semnat cu Sanctuary Records. In vara lui 2003, trupa a intrat in studio pentru a inregistra Tribe. La scurt timp, Kelly Gray a fost inlocuit de Mike Stone. Operation: Mindcrime II a fost lansat pe 31 martie 2006. In 2007, trupa a anuntat lansarea unui nou best-of, intitulat Sign of the Times.

Stil: heavy metal/progressive metal


Componenta:

Geoff Tate - voce/clape
Michael Wilton - chitara/voce
Mike Stone - chitara/voce
Eddie Jackson - bas/voce
Scott Rockenfield - tobe/percutie/clape

Discografie:
Queensryche
The Warning
Rage for Order
Operation: Mindcrime
Empire
Promised Land
Hear in the Now Frontier
Q2K
Tribe
Operation: Mindcrime II