Concert Queensryche la Bucuresti: "Echipa" Todd La Torre Suna Excelent

de Ana-Maria Gavrila

Concert Queensryche la Bucuresti:


Queensryche revin in concert la Bucuresti cu un nou album si un nou solist, pregatiti sa le arate fanilor „die-hard” ca schimbarile nu le-au afectat creativitatea, cu atat mai putin cheful de a merge in turnee. Aveau de demonstrat ca „solutia” Todd La Torre este cea mai buna, iar identitatea trupei a ramas din punctul lor de vedere nezdruncinata.

Este primul concert la care particip in Turbohalle de la deschiderea locatiei si mi s-a spus ca amplasarea scenei nu este tocmai cea „standard” – am sesizat pana spre final ca avea sa fie o decizie inspirata.

S-a intarziat cu probele de sunet si alte aranjamente, iar primii pe scena au fost C.O.D. am aflat cu aceasta ocazie ca pronunt gresit numele trupei: este „si” „ou” „di” – dar poate ca mi se iarta, fiind prima data cand ii vad in concert.

Poze Concert Queensryche pe 20 octombrie la Bucuresti (User Foto) - C.O.D.

Mi-a placut ca au creat atmosfera in primele randuri, au comunicat cu publicul care i-a aplaudat chiar daca nu mai aveau rabdare sa ii vada pe Queensryche. in ceea ce priveste muzica lor, imi evoca imaginea unei trupe care repeta intr-un garaj pentru „marele concert”. Stilul se apropie de Grunge, de unde poate si senzatia ca i-ai mai auzit undeva. insa pentru o trupa din deschidere si-au facut treaba strasnic.

Au urmat Days Of Confusion, pe care chiar ii asteptam pentru ca – li nu-i nimic rau in asta – stii la ce sa te astepti: muzica al naibii de bine interpretata, cu un sound fresh si piese care te prind… si pentru ca spuneam ca stii la ce sa te astepti, mare mi-a fost uimirea cand nu li s-a mai permis sa isi continue show-ul, taindu-li-se sunetul dupa numai 3 piese, in timp ce Cosmin Lupu promitea o ultima piesa (… pentru a recupera din intarzieri, probabil). M-as fi bucurat mai mult daca se „taia” din alta parte.

Poze Concert Queensryche pe 20 octombrie la Bucuresti (User Foto) - Days Of Confusion

A venit si momentul mult asteptat. Desi recunosc ca nu am ascultat albumul „Queensryche” decat atat cat era nevoie cat sa imi formez o opinie, nu mi s-a parut ca trupa si-ar fi pierdut din suflul ei specific – s-au intors la radacini si si-au redefinit identitatea. Todd La Torre este un solist care poate face fata cu brio pieselor inregistrate anterior cu Tate la voce.

Poze Concert Queensryche pe 20 octombrie la Bucuresti (User Foto) - Queensryche

Putem fi acri si deplange vechea formula, insa uneori lucrurile nu ies asa cum vor fanii. Am sa merg pana intr-acolo incat sa spun ca – luand in considerare noile albume ale celor doua „tabere”, „Queensryche with Todd La Torre” a fost pe gustul publicului. Nu-i punem la indoiala interpretarea pieselor noi si nu putem decat aprecia pe cea a clasicelor Queensryche.

Multimea se stransese deja randuri – randuri, nu atat cat sa umple intreg spatiul amenajat publicului, insa suficient cat sa ii faca pe americani sa se simta bineveniti.

Poze Concert Queensryche pe 20 octombrie la Bucuresti (User Foto) - Queensryche

In fata noastra s-au desfasurat „activ” fotografii vreme de trei piese: „Queen of the Reich”, „Speak” si „Walk in the Shadows”. Mentionez acest lucru pentru ca scena era destul de joasa, cat cei ce se desfasurau pe ea puteau vedea destul de lejer ce se intampla in fata lor. Un nou „trend”, se pare, este acea fotografie de grup... cu toti cei din pit, stand cu spatele la scena... in timp ce oamenii continua sa cante, iar cei din spatele gardului ii ovationeaza. Nu stiu cat respect arata acest gest fata de trupa de pe scena...

Poze Concert Queensryche pe 20 octombrie la Bucuresti (User Foto) - Queensryche

Queensryche au fost insa in plina forma! Cei din jurul meu au cantat alaturi de Todd inclusiv piesele noi. „We have a new album,, and we're very proud of it!”, spune La Torre la un moment dat, iar cei „in tema” l-au aprobat cu aplauze deoarece, desi isi lansau albumul „Queensryche” oficial si la Bucuresti, erau deja familiarizati cu noile versuri.

Pentru unii era primul concert Queensryche, altii insa nu au ratat nicio aparitie a trupei in Romania, venind chiar de departe sa ii vada.

Poze Concert Queensryche pe 20 octombrie la Bucuresti (User Foto) - Queensryche

Am avut parte de o sonorizare OK, un setlist echilibrat – se vor gasi insa si dintre aceia care ar fi preferat sa auda si alte piese clasice, chiar daca solistul este acum altul. Momentele favorite ar fi „Queen of the Reich”, „Where Dreams Go to Die” si „Empire”, la care se adauga faptul ca nu ne-au ingaduit niciun moment de respiro.

N-ar fi corect sa spun ca ma bucur ca i-am vazut in formula asta, fiind primul concert Queensryche la care particip si necunoscand decat albumlele si DVD-urile live cu Geoff Tate. Insa a fost o experienta de la care niciun ascultator de Progressive nu trebuia sa lipseasca. Macar din curiozitate.

Poze Concert Queensryche pe 20 octombrie la Bucuresti (User Foto) - Queensryche

Setlist QUEENSRYCHE:

Queen of the Reich

Speak

Walk in the Shadows

The Whisper

En Force

Child of Fire

Warning

X2

Where Dreams Go to Die

Midnight Lullaby

A World Without

Guitar Solo (Michael Wilton and Parker Lundgren)

The Needle Lies

Prophecy

Roads to Madness

Fallout

My Empty Room

Eyes of a Stranger

Empire

Encore:

Jet City Woman

Take Hold of the FlameDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook