Radiohead, Blur si Keane au semnat o motiune impotriva pirateriei pe Internet

de Buvnitz

Radiohead, Blur si Keane au semnat o motiune impotriva pirateriei pe Internet

Ed O'brien (Radiohead), Dave Rowntree (Blur) si Tim Rice-Oxley (Keane) se numara printre muzicienii care au semnat o motiune pentru a sustine campania 'three strikes' impotriva pirateriei pe Internet.

Despre ce e vorba? Utilizatorii ce downloadeaza ilegal primesc maxim trei scrisori de atentionare dupa care se aplica o sanctiune prin care banda de internet este limitata. Cu cat mai multe downloadeaza, cu atat restrictia devine si mai mare.

Aceasta idee este acceptata si de guvernul britanic care are de gand sa schimbe legislatia. Secretarul de afaceri Lord Peter Mandelson a declarat ca aceasta este o solutie disperata dar in acelasi timp una cat se poate de buna.

Acestia nu sunt singurii artisti care se implica in aceasta problema.

Matt Bellamy, liderul formatiei Muse, a gasit raspunsul pentru combaterea pirateriei pe Internet, implicit tot ceea ce inseamna download ilegal.

Artistul a declarat:

'Traficul ar trebui sa aiba o valoare. Cineva care foloseste Internetul doar pentru a-si verifica mailul foloseste minim din banda, pe cand cineva care downloadeaza1GB pe zi foloseste mult peste, dar plateste la fel ca primul caz. Astfel de oameni trebuie sanctionati ca atare'Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: