Biografie Rage Against the MachineRage Against the Machine

Genuri muzicale:
AlternativeFunk

Trupe similare:
Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Green Day  Coma  Muse

Formatia Rage Against the Machine este cunoscuta pentru muzica originala, versurile ingenioase si subiectele inspirate din evenimente precum opresiuni guvernamentale. Genurile abordate sunt punk, hip-hop si thrash.
Trupa a fost infiintata in Los Angeles la inceputul anilor 90, fiind constituita din solistul Zack de la Rocha (fost membru Headstance, Farside si Inside Out), chitaristul Tom Morello (fiul presedintelui Kenyei; membru Lock Up) si tobosarul Brad Wilk. Dupa recrutarea basistului Tim Bob (nascut Tim Commerford), un prieten bun cu Rocha, Rage Against the Machine a debutat in 1992 cu o colectie de 12 melodii, cea mai cunoscuta fiind Bullet in the Head".
Grupul a semnat un contract pentru Epic, debutand in 1992 cu un album de succes, apreciat de public pentru piesele Killing in the Name" si Bombtrack". Dupa turneul Lollapalooza si concertele sustinute in colaborare cu Fairness and Accuracy in Reporting), Rock for Choice si Refuse & Resist, Rage a petrecut aproape patru ani lucrand la o noua productie. In ciuda zvonurilor ca trupa se destrama, cantaretii au revenit in atentia publicului cu Evil Empire", clasat pe primul loc in top datorita hitului Bulls on Parade".
In 1997, formatia s-a alaturat clanului Wu-Tang in turneul organizat de acesta si a participat activ la sustinerea unor miscari politice. The Battle of Los Angeles" a aparut in 1999, urcand pe primul loc in top si fiind premiat cu discul de platina.
In anul 2000, de la Rocha si-a anuntat planurile pentru o cariera solo. Rage Against the Machine a sustinut un concert in luna august a aceluiasi an. O luna mai tarziu, basistul Commerford a fost arestat pentru ca s-a urcat pe o platforma de 5 metri in timpul spectacolului de pe MTV, Video Music Awards.
Planurile pentru lansarea unui album live au fost anuntate ulterior dar in octombrie de la Rocha si-a anuntat plecarea. In decembrie 2000, artistul a colaborat pentru ultima oara cu formatia, volumul Renegades" continand melodii hip-hop, rock si punk prelucrate din repertoriul artistilor EPMD, Bruce Springsteen, Devo, The Rolling Stones, The MC5 si multi altii. In anul 2001, Morello, Wilk si Commerford au infiintat Audioslave. Casa de discuri Epic a lansat albumul Live at the Grand Olympic Auditorium" atat pe CD cat si DVD cu ocazia sarbatorilor de iarna din 2003.
Pe 14 aprilie, 2007, Morello si de la Rocha s-au reuniot pentru a sustine un concert acustic in Chicago. Ulterior trupa a decis sa revina pe scena, pentru a protesta impotriva lui George W. Bush. Pe 28 si 29 iulie, RATM au fost cap de afis la festivalul Rock the Bells alaturi de Wu Tang Clan, Public Enemy si Cypress Hill.

Stil: alternative metal/rock/funk metal/rapcore

Componenta:
Tom Morello - chitara
Zack de la Rocha - voce
Brad Wilk - tobe
Tim Commerfold - bas

Discografie:
Rage Against the Machine (1992)
Evil Empire (1996)
The Battle of los Angeles (1999)
Renegades (2000)
RAGE AGAINST THE MACHINE
www.ratm.com