EVZ.ro ne informeaza cat costa sa aduci o trupa de top in Romania

de Morrison

EVZ.ro ne informeaza cat costa sa aduci o trupa de top in Romania

Trupa Rammstein, se numara, alaturi de U2 sau AC/DC, printre "tintele" organizatorilor romani de concerte, anunta EVZ.ro.

Ca in fiecare an, cateva dintre cele mai importante trupe ale lumii se pregatesc sa demareze turnee internationale si, tot ca in fiecare an, promoterii din toata lumea negociaza cu managerul artistilor in cauza, in speranta ca itinerariul acestora va tine seama si de tara lor. Pe langa sperantele, inca alimentate, ca-i vom vedea anul viitor la Bucuresti pe cei de la U2 (aflati in turneu din 2009) - artisti ale caror pretentii incep cam de la 4 milioane de euro, marea miza a anului 2010 este trupa germana Rammstein, care lanzeaza astazi cel de-al saselea album din cariera, numit „Liebe ist fr alle da” („Love Is There for Everyone”).

Un milion de euro pentru AC/DC, patru milioane pentru U2

Turneul Rammstein va incepe pe 8 noiembrie, la Lisabona, urmand ca trupa sa concerteze in orase europene ca Praga, Paris, Leipzig, Frankfurt sau Berlin (unde va fi ultimul spectacol din acest an, pe 21 decembrie). Show-urile vor fi reluate in februarie 2010, in Marea Britanie. Dintre zvonurile vehiculate la acest sfarsit de an, pe cei de la Rammstein, al caror onorariu urca pana la 800.000 sau un milion de euro, este cel mai probabil sa-i vedem anul viitor la Bucuresti, informeaza EVZ.ro.

Intre 1-1,5 milioane de euro costa si trupa AC/DC (un alt „trofeu” vanat de organizatorii de show din Romania), care a demarat pe 28 octombrie 2008, in America de Nord, turneul „Black Ice”.

Oferta sfarsitului de an, dar si cea a anului viitor sunt bogate: se afla in turneu trupe precum Coldplay, un artist care canta pentru aproximativ un milion de euro sau Britney Spears - care anul trecut accepta spectacole pentru 600.000 de euro, show-uri care au mers suficient de bine incat pentru anul acesta sa nu scada pretentiile sub un milion. Sunt pe drum si cei de la Prodigy, care canta pentru 170.000 euro, Rihanna, al carei gaj urca la un milion de dolari, Rod Stewart, disponbil pentru 750.000 euro, rockerii de la Slayer, care percep 80.000 euro pentru un concert, Elton John (la 800.000 euro) Green Day (1 milion de dolari) sau Eminem (650.000 euro). Cheltuielile pentru un astfel de show sunt, insa, mult mai mari. Fie ca vin in Romania pe bani multi sau pe onorarii „decente”, aducerea artistilor internationali in tara noastra implica atat resurse financiare, cat si tactica si multa munca din partea departamentelor de marketing, comunicare si productie. Laura Coroianu, CEO Ema g!c Entertainment a lamurit, pentru EVZ, cateva din aspectele ce implica realizarea unui concert in Romania.

Mai multe detalii pe EVZ.ro

Nu uitati, puteti cumpara noul album Rammstein - Liebe Ist Fur Alle Da, precum si celelalte albume ale trupei atat in format digital (mp3) cat si fizic pe www.metalhead.ro/rammstein


xx
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook