Peninsula Ziua 2: Poze si vorbe la cald plus comunicatul organizatorilor

de Buvnitz

Peninsula Ziua 2: Poze si vorbe la cald plus comunicatul organizatorilor

Ziua doi de Peninsula a oferit publicului o selectie muzicala preponderent electronica asa ca singurele puncte mari de interes au fost concertele The Rasmus si Compact de pe Scena Ciuc.

Finlandezii prezenti pentru a doua treia oara in Romania au cantat pe scena mare - Weekend Stage - in fata a aproximativ 10 mii de persoane, majoritatea fara Baculaureatul la activ asa ca va puteti inchipui ca atmosfera nu putea fi decat incendiara. Lasand gluma la oparte, The Rasmus au cantat la fel ca si in Hard Rock Cafe: cu pasiune, suflet si in contact total cu publicul. Pe langa hiturile care i-au consacrat, avand in vedere ca anul trecut au implinit si 15 ani de activitate, au oferit publicului un hit al lor din perioada anilor 90 in interpretare proprie (ceva colaj cu Ghost Busters).

Dupa Rasmus am putut vedea (pe o alta scena) un concert Compact cu un Paul Ciuci in forma, concert parca tras la indigo din perioada lor de glorie. Doua sau chiar poate trei mii de rockeri au cantat pe piesele pe care parintii lor probabil i-au conceput :) Un concert de nota zece care demonstreaza ca si dupa atata amar de reme Compact ramane o forta sonora in muzica romaneasca.

Dupa ora 23:00 scena mare a fost acaparata de Gorillaz Sound System - adica de o parte din celebra trupa britanica a lui Damon Albarn (Blur). Fara Damon la voce am avut parte de un concert 90% electronic presarat cu diverse mixuri reusite dupa piese celebre. Am zis 90% pentru ca Damon era pe scena: pe proiectii si pe negative. Ma bucur totusi ca au cantat Clin Eastwood a doua piesa si am putut linistit dupa inca vreo 5-6 s-o sterg spre casa.

A doua z de penisnula s-a bucurat de prezenta a aproape 20 de mii de oameni. Atmosfera a ramas aceiasi ca in fiecare an: incendiara!

P.S. Scuzati calitatea pozelor. Sunt facute din public. Am gasit greu un loc de parcare asa ca fotograful nostru n-a mai ajuns la timp in foto-pit.

Morrison

Poze cu recitalul grupului The Rasmus din cadrul zilei de sambata a festivalului Peninsula pot fi gasite pe METALHEAD accesand link-ul de mai jos:

Poze Peninsula 2010: Poze concert Rasmus

Poze Peninsula 2010: Poze concert Rasmus - Peninsula 2010: Poze concert The Rasmus

Update (15:19): Comunicatul organizatorilor - 15.000 de vizitatori au fost vineri pe teritoriul Festivalului Peninsula, zi in in care au avut loc concertele celor de la The Rasmus, Gorillaz Sound System – pe Weekend Main Stage, setul Fedde Le Grand la Freedom Music Arena si petrecerea animata de Parov Stelar Band la Terasa Kiss.

Vizitatorii nostri au fost asa de numerosi incat cele 1.500 de locuri de campare pregatite au fost deja ocupate inca din a doua zi a festivalului, motiv pentru care am largit cu 200 de locuri camping-ul, sa fim pregatiti pentru fluxul de peninsulari de sambata. Suprafata generoasa a camping-ului permite largirea numarului de locuri de campare, asadar nu vor exista probleme in acest sens.

Seria concertelor explozive a inceput la Terasa Kiss, cu favoritul publicului de anul trecut, de la aceasta locatie, Parov Stelar Band. Aici, de la ora 18.30 mii de peninsulari au petrecut alaturi de austrieci, pentru al doilea an consecutiv.

Finlandezii de la The Rasmus nu au dezamagit publicul nici de data acasta, concertul de la Weekend Main Stage fiind unul la fel de atragator ca si in urma cu patru ani, trupa marturisind ca la Peninsula se simte de fiecare data foarte bine.
Gorillaz Sound System au avut un recital misterios, in spatele unei panze care le-a pastrat anonimitatea si a gazduit proiectiile care au intregit muzica pe care au dansat cei peste 10.000 de peninsulari din fata scenei.

In tot acest timp Ciuc Party Stage s-a dovedit aproape neincapator pentru publicul numeros care a fost vrajit de muzica lui Charlie. Aici peninsularii s-au delectat de la inceputul serii cu muzica formatiei maghiare, Pokolgep a carui solist, venit de curand la trupa, a declansat nebunia. Formatia Compact s-a bucurat, de asemenea, de un adevarat succes avand in vedere numarul mare al publicului festivalier adunat in fata scenei, public care a tinut sa le arate idolilor ca nu au uitat nici macar un vers al melodiilor cantate de ei.

Unul dintre momentele principale ale serii a fost live act-ul DJ-ului de rang international, Fedde Le Grand din cortul Freedom Music Arena. Cortul de 1.500 mp a fost ticsit de fanii muzicii electronice care nu s-au lasat pradati de oboseala nici in timpul petrecerii animate de cei de la Suie Paparude.

Paralel cu evenimentele de la Freedom Music Arena, Terasa Kiss a fost un punct firebinte pentru publicul festivalului, aici responsabil pentru distractie fiind maestrul dubstep-ului, Nero (UK). Atmosfera electrizanta a fost intretinuta si de Dom&Roland, Klute si MC Stamina.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: