Biografie RAZNARAZNA

Genuri muzicale:
MetalRockAlternative

Trupe similare:
Truda  Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Coma  Green Day

RAZNA s-a format in primavara anului 2010, avand ca membri fondatori pe Pablo si Radu.

Inca de la primul line-up, trupa a cantat un rock alternativ cu influente metal, jazz si pe alocuri etno. Debutul formatiei a avut loc in vara anului 2010, fiind urmat de o serie de concerte in cluburi bucurestene. Apogeul anului 2010 a fost castigarea awardului Metalhead Best Alternative Newcomer.

Au urmat cateva schimbari de componență: Tzeava l-a inlocuit pe Pericle la chitara bass, Iulian a devenit chitarist solo, dupa ce rolul fusese pe rand ocupat de Angus, Gabi si Victor.


Formula RAZNA s-a stabilizat in 2012 cu:

Pablo - voce, chitara

Radu - tobe

Tzeava - bass

Iulian - chitara


2011 a fost un an in care RAZNA a participat la multe concerte si festivaluri, dar a petrecut mult timp si in studio-ul propriu. Rezultatul a fost EP-ul Plumb de toamna, lansat in noiembrie 2011.

In 2012 formatia s-a concentrat predominant pe munca in studio. De data asta, munca s-a desfasurat in studioul lui Cristi Gram, chitaristul formatiei Phoenix. Dupa multe luni de munca, rezultatul e unul de care RAZNA sunt mandri: albumul Nuante de Negru, a carui lansare va avea loc in 20 decembrie 2012 in clubul Ageless din Bucuresti.

 

Impactul pe care l-a avut RAZNA se explica poate prin faptul ca piesele sunt compuse pe baza poeziilor scrise de Pablo. Fiind scrise ca poezii si nu ca “texte”, calitatea ritmica si melodica e diferita si da pieselor un flow natural, placut. De altfel aceste poezii sunt cele care au umplut salile la primele aparitii publice ale formatiei, inainte ca cineva din public sa fi avut ocazia sa asculte piesele.

Subiectele poeziilor RAZNA sunt dominate de tema nelinistii sociale si a presiunilor politicului asupra vietii publice si intime. Efectele acestor presiuni afecteaza incet dar sigur majoritatea aspectelor existentiale, ducand la afectiuni psihice temporare sau de durata si transformand incet indivizii in rotite dintr-un sistem caruia nu ii pasa de ei.