Biografie ReamonnReamonn

Genuri muzicale:
AlternativePop rock

Trupe similare:
Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Green Day  Coma  Muse

Formatia Reamonn a luat nastere printr-un anunt postat de Rea (Reamonn Garvey, frontmanul grupului) in ziar: `Solist irlandez cauta trupa pentru inregistrari si turnee`.
Nu a trecut mult si Mike l-a contactat. El il cunostea pe Sebi, care canta intr-o trupa impreuna cu Uwe. Uwe i-a povestit lui Phil despre proiect si in scurt timp li s-a alaturat si el. Astfel a luat nastere trupa Reamonn.
Hamburger Logo 1999. Un mic pub plin de fum in mijlocul orasului. 16 reprezentanti ai unor cunoscute companii de inregistrari stateau in aceesai camera. Cinci tineri muzicieni talentati au intrat in incapere, au urcat pe scena si au dat tot ce aveau mai bun.
Ei au reusit cu muzica lor sa atraga atentia mai marilor industriei. Astfel, la sfarsitul acelei zile, membrii Reamonn s-au gasit in situatia de a alege ei intre cele 16 companii care isi trimisesera reprezentantii.
Alegerea, Virgin Records, s-a dovedit mai tarziu a fi fost una buna. Acestei intamplari i-a urmat un turneu alaturi de formatia HIM.
In vara lui 2000, Reamonn a scos un super hit, intitulat `Supergirl`. Single-ul a primit discul de aur intr-un timp foarte scurt si a devenit cel mai difuzat cantec la posturile de radio din Germania.
Baietii au devenit staruri si au sustinut o multime de concerte pe la diverse festivaluri.
In toamna lui 2000 au organizat primul lor turneu, cu scopul de a promova albumul de debut `Tuesday`.
Cu piese precum `Josephine` si `Waiting there for you`, ei au demonstrat ca primul lor hit nu a fost o simpla intamplare.
Dupa numeroase concerte alaturi de Bon Jovi, Robbie Williams, A-HA, Guano Apes, H.I.M. si Santana, Reamonn a inceput lucrul la cel de-al doilea album, "Dream No.7".  
2003 a adus lansarea celul de-al treilea material, "Beautiful Sky". Intens promovat de hit-urile "Star" si "Allright", albumul a inregistrat vanzari spectaculoase in toata lumea, fiind premiat de doua ori cu  discul de platina si rezistand mai bine de un an pe primul loc in topurile din Germania.
Cel mai recent album, "Wish", a reprezentat implinirea unui vis pentru cei cinci membri ai trupei: materialul a fost inregistrat dincolo de granitele Europei, in Los Angeles.
Din cele 62 de piese compuse pentru "Wish", doar 13 au intrat pe album. Dintre ele, "Tonight" a fost prima aleasa drept single, devenind imediat un super hit international!
Explicatia pentru longevitatea trupei, pentru trecutul spectaculos si viitorul din ce in ce mai promitator este data chiar de membrii trupei: "Suntem cinci parti ale unui intreg. Reamonn nu este povestea unui artist irlandez care a avut in spate o trupa de patru tipi din Germania in incercarea de a se face remarcat. Suntem prieteni si colaboram. O trupa care compune impreuna este intr-adevar o trupa unita".

Stil: rock

Discografie:
Tuesday (2000)
Dream No.7 (2001)
Beautiful Sky (@003)
Wish (2006)
REAMONN
www.reamonn.com
www.myspace.com/reamonncom