Cargo in Old School: Cronica unui esec surpriza

de 1 1

Cargo in Old School: Cronica unui esec surpriza


Vreau sa incep prin a-mi cere scuze ca postez acest articol la un timp atat de scurt dupa moartea lui Tom, insa sunt un car de nervi de cand am ajuns acasa.

Am asteptat cu mare interes saptamana aceasta, cu un trio de concerte ce speram sa-mi ramana mult timp in suflet: Sabaton/Alestorm, Trooper si Cargo. Daca primele doua au fost fara discutie de neuitat, cu totul altceva se poate spune despre cum s-a prezentat Cargo in aceasta seara de vineri.

O sa mentionez aspectele care au contribuit progresiv la esecul evenimentului: concert anuntat in Old School - nici vorba de marea sala cu scena perfect vizibila din aproape orice unghi, cu greu am gasit pe cineva sa ne indrume spre restaurantul din spatele casei studentilor, si cand spun restaurant, ma refer ad literam la un spatiu in care, ca sa ajungi la bar, trebuia sa te inghesui prin spatele celor ce infulecau cu pofta, asezati la cele prea multe mese prezente pentru o locatie ce se vrea a fi potrivita pentru un concert.

Urmeaza o jumatate de ora de asteptat intr-un omniprezent smoking lounge (resemnat, riscurile meseriei), dupa care incepe si concertul propriuzis. Aspecte deranjante in acest moment: 1.sunetul in jumatatea din spate a localului - lamentabil, 2.Baciu nu pare prea incantat sa-si duca strofele pana la capat, observ la un moment dat ca se ajunge ca publicul sa cante de unul singur chiar si 50% din piese (Daca ploaia sau Aproape de voi). Nici vorba sa blamez acest obicei al trupelor, dar in niste limite in ceea ce priveste textul... Ori suntem public ori nu mai suntem?

Apoi...marea surpriza! Dupa aprox. 35 de minute de aleasa prestatie, Baciu anunta sec "Pauza!" si toti se intorc la activitatile specifice unei spelunci de pretentii medii - mancat, baut, fumat si discutii zgomotoase, care de care mai pestrite. Nimic nu mai trada ca acolo tocmai se terminase "Actul I" al unui "concert" Cargo.

Dupa aproape 40 de minute de asteptare si o colectie de nervi ce crestea logaritmic, in timp ce trupetii se pozau cu fanii, m-am apropiat de Alin Achim si l-am rugat sa-mi explice ce se petrece si ce fel de abordare a unui spectacol este aceasta, pentru ca nu am platit 2x20 lei pentru a admira romani infulecand.

S-a scuzat si el, trimitandu-ma sa vorbesc cu "seful formatiei" (banuiesc ca s-a referit la Adi Barar), cel care luase aceasta decizie, dupa cate mi-a dat de inteles. Desigur, nu m-am mai dus si la Barar sa-l trag de maneca si sa-i spun "Nenea, de ce nu canti? Eu am platit sa canti matale", ci am taiat-o rapid spre iesire, scuza lui Alin fiindu-mi suficienta sa inteleg cam cum a abordat trupa seara respectiva.

Nu stiu ce s-a intamplat mai departe, sper ca altii au reusit sa aprecieze restul concertului mai mult decat mine (au mai revenit peste scena sau ati impartit toti o pizza?) Sper doar ca o farama din aceasta nemultumire sa ajunga si la urechile "sefului", sau cine o fi responsabil, pentru ca un asemenea comportament al trupei pe care o divinizam in liceu nu-l pot cataloga decat nesim...nepasare, am vrut sa zic.

Domnilor veterani in ale rockului autohton, va puteti lauda cu 25 de ani de activitate, insa cu putine materiale discografice. Va sugerez sa urmariti putin evolutia colegilor dumneavoastra de la Trooper, poate invata ceva de acolo. Ma indoiesc ca ati fost prezenti la concertul de joi (sau la altele). Pentru 2h 40' de show ireprosabil, am fost facturati doar cu 15 lei.

As fi dat fara remuscari si 50. Si va asigur ca Alin Dinca ar fi intrat in pamant de rusine daca ar fi fost pus in postura pe care Cargo a afisat-o. Dumneavoastra ce ne-ati oferit de 20 de lei? O prestatie dezamagitoare. Imi cer scuze daca v-am jignit mai mult decat am fost jignit si va multumesc pentru concertul gratuit din 2003, de la Palatul Copiilor.

Un fan.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: