Eric Sardinas and Big Motor: Omul, chitara si povestea lor

de Ana-Maria Gavrila

Eric Sardinas and Big Motor: Omul, chitara si povestea lor


„Music is the one thing that holds my life together!” a spus Eric Sardinas pe scena din Silver Church – omul si chitara lui poarta povestea locurilor pe unde a calatorit, a femeilor pe care le-a iubit si e dispus sa dea glas si ritm amintirilor in fata oricui doreste sa-si deschida sufletul. Respectand traditia Delta Blues-ului si a spiritului sudic, aburind a whisky si cu o furie Rock’n’Roll, Sardinas reuseste sa reverse asupra publicului energia riff-urilor, ducand astfel acordurile dincolo de „barierele” genului.

O imbinare spectaculoasa - Rock’n’Blues intr-un spectacol ce surprinde la fiecare pas : „This is our private Blues Rock’n’Roll party!” s-au numarat printre primele cuvinte rostite de Sardinas si nu doar pentru ca atmosfera din Silver Church avea o oaresce nota intima, ci pentru ca intreg concertul avea sa fie un fel de dialog intre public si scena.

Poze Concert Eric Sardinas and Big Motor la Silver Church

Cand este pe scena, anumite compozitii, pasaje, par sa il absoarba cu totul, iar mimica fetei este absolut fascinanta, facand parte din stilul sau personal, crescand intensitate interpretarii. Blues-ul este – in cele din urma – sentiment, emotie, poveste de viata, iar autenticitatea retrairii celor spuse nu poate fi pur si simplu o masca din multele posibile pe care artistul o alege pentru o seara pe scena. Publicul simte, iar Sardinas a stiut cum sa ii atraga.

„Down to Whiskey” a fost „gustata” din plin de public, care s-a manifestat frenetic la fiecare refren, cantand alaturi de Sardinas si Big Motor. „Hellhound On My Trail” – piesa preferata, dupa cum declara artistul, cerandu-ne sa pastram linistea – a fost un moment aparte : singur pe scena, fara amplificator si fara microfon, a cantat Blues asa cum se canta in zona lui.

A lasat loc si celor de la BIG MOTOR sa se manifeste – un moment instrumental, in care basistul Levell Price a oferit publicului un moment ceva mai „Rock”, up-tempo, acompaniat de tobarul Bryan Keeling, ceva mai tanar si cu o imagine de star rock, in timp ce infatisarea lui Price te duce cu gandul la un personaj din sudul despre care piesele lui Sardinas amintesc.

Alaturi de Big Motor, Eric Sardinas continua sa exploreze prin muzica sa dinamica dintre pasiunea pentru Blues si energia Rock-ului, creandu-si propriul stil unic. Si nu stiu daca mai era necesara intrebarea adresata publicului la un moment dat „Do we love the Blues?”, deoarece cei aproximativ 500 de oameni aflati in Silver Church raspunsesera deja prin simpla lor prezenta.

SETLIST

Worried Mind Blues
I’m Worried
Flames of Love
County Line
Find My Heart
I Can’t Be Satisfied
Down To Whiskey
Road To Ruin
Hellhound on My Trail
It’s Nothing New
Instrumental – Price & Keeling Jam
My Sweet Time
Full Tilt Mama
Old Smyrna Road
Texola
Treat Me Right



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: