Khuda in Underworld: 2 sunt mai buni decat 5

de Buvnitz

Khuda in Underworld: 2 sunt mai buni decat 5


Undeva pe o strada retrasa din inima Bucurestiului exista un loc unde exprimarile muzicale de tot felul isi pot gasi locul in fata unui public la fel de deschis si in acelasi timp suficient de discret pentru ca evenimentele sa capete o natura intima.

Tocmai de aceea in Underworld nu au loc concerte de tot felul. Pare un loc renegat, unde muzica punk, experimentala sau post-rock este la ea acasa. Si apropo de post-rock, evenimentele de genul devin tot mai periodice in acest mic dar primitor club.

Marti seara am avut parte de Khuda, pentru a doua oara la Bucuresti, de aceasta data in turneu de promovare a celui de-al doilea album intitulat Iecava. Khuda se remarca in prima faza prin formula simpla de doi membri care insa in anumite momente creaza un fundal sonor ce acopera incercarea disperata a unei formatii de cinci membri de a reproduce ceva deja creat si repetat obsesiv.

E vorba de un duo pe chitara si tobe unde tobosarul trece de la parti jazz/prog pana la pasaje brute de black metal in timp ce chitara suprapune live straturi peste straturi de partituri, unele chiar de bass. In astfel de momente numarul celor de pe scena devine absolut irelevant.

Muzica Khuda porneste treptat de la cele mai simple idei pe chitara si toba pentru ca la mijlocul unei piese sa auzi cinci parti de chitara suprapuse si in acelasi timp completate de un tobosar care poate ar merita sa aiba un viitor cat mai departat de cluburile de subsol.

O bila alba pentru separarea de ce se aude pe CD. Live se si adapteaza, acesta fiind din punctul meu de vedere unul din elementele cheie ale unei prestatii in fata publicului.

La final o piesa de pe noul album dar si o mica observatie legata de Underworld. Desi incap in jur de 70 de insi, jur ca e unul din putinele locuri din Bucuresti unde poti vedea un concert in cele mai bune conditii de acustica si sunet.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: