New Wave Spring Fest la Cluj-ziua 1-Sustinem muzica rock!

de Teodora Neagu

New Wave Spring Fest la Cluj-ziua 1-Sustinem muzica rock!


Festival ajuns la a doua ediie, New Wave Festival promitea multe inca de pe afi: trupe romaneti bune, dar i inceperea la ora 20 fix. Intr-adevar aa a fost.

La ora 20 a inceput recitalul trupei BloodPrint. Trupa formata in anul 2007, BloodPrint ii are ca membri pe Mihai(voce), Ionu(chitara), Vlad(bass),Iulia(tobe) i Alexandra(orga).

O trupa tanara, energica, expresiva, comunicativa, care a dat tot ce era mai bun pentru a avea un recital reuit.

Pentru mine este a doua oara cand ii vad pe cei de la BloodPrint concertand i pot spune ca nu m-au dezamagit,au avut un public numeros i receptiv, iar unele persoane fredonau melodiile.

Mihai, vocalistul are o comunicare buna cu publicul, iar acest lucru este de apreciat. Basistul Vlad, ca de obicei, a fost foarte energic i se vedea ca iubete ceea ce face i mai ales muzica rock.

Dar sa nu omitem partea feminina a trupei, cele doua domnioare se descurca foarte bine, Iulia la tobe, iar Alexandra la clape.

Piesele Shine, Furtuna, Night in paradise, igancua, Puls, Interes ascuns(piesa inregistrata alaturi de Mihnea de la Luna Amara, dar care nu a fost prezent) si coverul la melodia It''''s my life-Bon Jovi, au facut ca deschiderea festivalului sa fie una energica.

La un moment dat, in loc de pogo, caiva tineri au inceput sa alerge fericii in jurul unor prieteni, dar apoi a urmat o mica sesiune de pogo pe melodia Interes ascuns. Publicul a inceput sa danseze pe melodia igancua, o buna interpretare proprie, iar coverul melodiei It''''s my life-Bon Jovi reflecta energia trupei, fiind ceva mai ritmata decat originalul.

40 de minute a durat recitalul BloodPrint, iar publicul a cerut bis, dar din pacate cortina a fost trasa, spre dezamagirea publicului care mai cerea o melodie.

Formaia Skullp a intrat in fora pe scena, dupa nici 10 minute de la incheierea recitalului anterior. Skullp este o formaie de metal cu influente thrash, groove.Componena trupei este urmatoarea: Catalin Moraru – voce, Adrian “Canibalu” Suciu – chitara, Vasile Pop – bass, Ionut Tautan – chitara i Bogdan Patiu – tobe.

Dupa trei piese, Adrian a salutat publicul i a dedicat o piesa „celor cu spirit liber.”

Sound-ul agresiv adoptat de trupa, a reuit sa dezlanuie un pogo violent i headbanging, momente in care un tanar i-a pierdut un pantof, dar din fericire l-a gasit dupa cateva minute.

Daca inainte cu cateva minute de inceperea recitalului, sala nu era foarte plina, la intrarea pe scena a formaiei Skullp, sala s-a umplut.

Membrii formaiei erau imbracai in salopete negre i atitudinea abordata este pe masura stilului care ii caracterizeaza.

Melodiile Disgrace, Redemption from the sky, Different gods, Empty pockets, Scumbags on command au facut ca publicul sa se destinda tot mai mult, in modul tipic audienei acestui gen muzical: pogo, headbanging, crowd surfing.

Catalin,vocalul a fost foarte apropiat de public i striga „Susinei micarea metal frailor!” fiind vizibil incantat ca lumea vine la concert i se manifesta.

Catalin este destul de "suparat" pe sistemul politic i pe fanatismul religios, iar lucrul acesta se vede din versurile pieselor, dar i din ceea ce spune „Piesa dedicata celor care catiga alegerile i apoi ii baga picioarele! M**e pentru politicieni!”

Trupa Skullp catiga tot mai mult teren pe scena muzicala din Cluj, drept dovada multe persoane cunoteau versurile melodiilor.

Aseara ne-a fost prezentata o piesa in prima audiie, care a fost foarte bine primita de public i care a fost anunata in felul urmator de catre solist „This is gonna break your f*****g neck!” urmand un wall of death iniiat de Catalin.

Nu am putut sa nu observ satisfacia de pe faa vocalului i a basistului cand priveau la nebunia care s-a dezlanuit.

Din pacate, recitalul se apropia de sfarit, iar Catalin anuna ultima piesa pe care a dedicat-o publicului.Refrenul a fost cantat de toata lumea „Stand up and fight!” iar Catalin a coborat de pe scena i a cantat acest refren impreuna cu publicul, direct din mijlocul lor. Acest moment a fost unul special pentru fanii i lumea prezenta.

Membrii Skullp, fani ai trupei Implant Pentru Refuz, au reamintit publicului de ce se afla acolo i au strigat impreuna cu publicul IPR!IPR!( Implant Pentru Refuz), plecand de pe scena dupa aproximativ 50 de minute.

Sala de concert din Irish Pub a fost plina aseara, iar headlinerii Implant Pentru Refuz si-au facut in sfarit apariia la ora 22.03.

Recitalul lor a inceput rapid, fara prezentare i fara a saluta publicul, aceste detalii fiind acoperite dupa cateva melodii.

Membrii formaiei: Vita–vocal, Bulbuc –vocal, Meshu–chitara, ,Pishta–bass,Paul-tobe, Freaky–chitara, erau foarte energici, iar cei doi vocali, Bulbuc i Vita, fac o treaba foarte buna impreuna, desigur alaturi de restul trupei.

La inceputul programului lor, au fost mici probleme tehnice la sonorizare, care au fost semnalate de Bulbuc, fiind apoi remediate.

Din nou se aude la microfon apelul pentru susinerea muzicii rock, solistul Vita spunand i el „Susinei scena de metal!”

„Eti binevenit, aici ai sa mori...”, canta toata lumea refrenul melodiei Sidef dedicat, una dintre cele mai cunoscute melodii ale lor, iar publicul a colaborat excelent cu trupa.

In mulime, in faa scenei ii puteam vedea pe bassistul si pe vocalul trupei Skullp, care cantau melodiile i sareau alaturi de fanii Implant Pentru Refuz.

Melodiile cantate- Sidef dedicat, Messages to gods, Mental, In interior etc au inut publicul conectat la muzica rock.

Vita a laudat Clujul i publicul spunand „ara se impute, macar cateva locuri sa ramana faine.”

In momentul in care membrii trupei au plecat de pe scena, fanii nu s-au lasat i au strigat IPR pana s-au intors pe scena, dar apoi Vita a constatat ca Meu, unul dintre chitariti lipsete. In acest context, toata sala a inceput sa il strige, intr-o coordonare frumoasa i apoi au mai delectat publicul cu muzica lor. Nici in aceste momente nu a lipsit wall of death.

Chitaristul Freaky a daruit publicului un moment de neuitat cand a coborat de pe scena i a cantat in mijlocul fanilor.

Dei publicul inca mai dorea cateva piese, membrii trupei au mulumit frumos organizatorilor i publicului, spunand ca a fost ultima piesa.

Ca o concluzie, prima seara din festivalul New Wave Spring a fost conform ateptarilor, s-a inceput la fix, trupele au intrat pe scena una dupa alta fara pauze mari, iar prestaia formaiilor a fost foarte buna. Sonorizarea i luminile de asemenea, au fost bune.

O seara rock pentru care vreau sa mulumesc organizatorilor, dar i pentru faptul ca o bere costa 3.5 lei :)

Trupele invitate au facut o treaba buna i ii ateptam din nou cu alte ocazii.

Rock on! \\\\m/



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: